تاثیرات منفی کووید-۱۹ و برگزیت بر اقتصاد انگلیس
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از لندن، پس از این که مرکز ملی آمار انگلیس، از کاهش ۷۵۰ هزار تا یک میلیون نفری شاغلان در این کشور خبر داد، به ویژه بعد از اظهارات وزیر خزانه داری انگلیس نشانگان آسیب جدی همه گیری کووید ۱۹ بر اقتصاد انگلیس، بیشتر آشکار شد.
ریشی سوناک (Rishi Sunak)، وزیر خزانه داری انگلیس بتازگی در مصاحبهای اذعان کرد روزهای دشواری در راه است و آمار منتشر شده نشان داده است تاکنون صدها هزار شاغل، بیکار شده اند و شوربختانه، در ماههای آینده، شمار بیش تری نیز بیکار خواهند شد. " اکنون روشن شده است کاهش ۲۰.۴ درصدی تولید ناخالص ملی انگلیس، بیشترین کاهش در یک فصل در این کشوراز دهه ۱۹۵۰ میلادی است و در مقایسه با پیش از آغاز همه گیری ویروس کرونا، اقتصاد این کشور هر ماه در حال کوچک شدن و نگرانی مردم انگلیس نیز در حال بیشتر شدن است.
یک شهروند انگلیسی شاغل در یک شرکت خصوصی در این باره گفت: بر اساس اخبار رسمی منتشر شده حدود ۲۰ درصد از تولید ناخالص ملی کشور کم شده که کاهشی عظیم است. ما وارد دوران رکود اقتصادی شده ایم که موجب نگرانی جدی همه شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز در انگلیس، ۱۷.۴ درصد از شرکتهای ساختمان سازی و ۱۲.۶ درصد از شرکتهای خدماتی و ۵.۸ درصد از کارخانه ها، پس از پایان محدودیتها و تعطیلیهای ناشی از بحران کرونا در این کشور، هنوز کارشان را از سر نگرفته اند. یک خانم انگلیسی شاغل در یکی از ادارات دولتی در مصاحبه با ما این باره گفت: آثار اقتصادی همه گیری، جدی و سهمگین است. بسیاری از مردم نگران شغل خود و مستاصلند. حتی اکنون که محدودیتها برطرف میشود، بسیاری از مشاغل نمیتوانند همچون گذشته به سر کارهای خود در ادارات بروند وصاحبان کسب و کارها نیز با این مشکل مواجه اند و نمیتوانند کسب و کارشان را مانند پیش از همه گیری از سر گیرند، زیرا باید فاصله اجتماعی رعایت شود و شمار زیادی از مردم نیز از بیم دچار شدن به این بیماری ترجیح میدهند حضور خود در بیرون از منازل را به حد اقل برسانند بنا بر این کسب و کارها و فعالیتهای اقتصادی نیز رونق پیش از همه گیری را ندارد.
براساس گزارشهای رسمی منتشر شده بخش خدمات در انگلیس، ۸۰ درصد از درامد این کشور را تامین میکند، بررسیها نشان میدهد این بخش، به ویژه در زمینههای گردشگری، هواپیمایی، هتلداری، غذاخوری و تفریحات، بیشترین آسیب را در این همه گیری متحمل شده است. در سه ماهه منتهی به ماه ژوئن، این بخش ۸۷ درصد از گردش مالی خود را از دست داد.
قریب به اتفاق ناظران اقتصادی بر این عقیده اند که با پایان حمایت مالی دولت انگلیس از صاحبان مشاغل تا دو و نیم ماه آینده، صدها هزار نفر دیگر بر شمار بیکاران این کشور افزوده میشود که به عقیده ناظران بحرانیترین شرایط اقتصادی دهههای اخیر را برای انگلیس رقم خواهد زد.
ریشی سوناک – وزیر خزانه داری انگلیس
شهروند انگلیسی
انگلیس : مجتبی قاسم زاده