مصرف غذاهایی از جمله ماهی سالمون و قزلآلا، تخم مرغ، گوشت بوقلمون، شیر، پنیر به افزایش تولید سروتونین در بدن کمک میکنند.
به نوشته پایگاه خبری مدیکال اکسپرس، این یافتهها میتواند روشی جدید برای مقابله با برخی عفونتهای گوارشی ارائه دهد که تنها معدودی از آنتیبیوتیکها قادر به درمان آنها هستند.
اگرچه بیشتر تحقیقات در مورد سروتونین درباه تأثیرات آن روی مغز متمرکز است، اما حدود ۹۰ درصد از این انتقالدهنده عصبی در دستگاه گوارش تولید میشود. در دستگاه گوارش انسان میلیاردها باکتری زندگی میکنند که بیشتر آنها مفید هستند، اما باکتریهای بیماریزا نیز میتوانند دستگاه گوارش را درگیر کنند و باعث عفونتهای جدی و کشنده شوند.
محققان دریافتند که باکتری اشرشیا کولی که باعث مسمومیتهای غذایی میشود، میتواند توسط هورمون سروتونین در آزمایشگاه مهار گردد. آنها سپس آزمایش مشابهی را روی موشها انجام دادند. نتایج نشان داد موشهایی که مقدار زیادی سروتونین در دستگاه گوارش دارند، کمتر با باکتری سیتروباکتر رودنتیم آلوده میشوند.
محققان قصد دارند در آینده امكان دستكاری سطح سروتونین را به عنوان روشی برای مقابله با عفونتهای باكتریایی در دستگاه گوارش بررسی كنند. در حال حاضر، تعداد کمی از آنتیبیوتیکهای موجود میتوانند به طور مؤثر با باکتری اشرشیا کولی مبارزه کنند. حتی برخی از آنتیبیوتیکها عواقب عفونت را بدتر میکنند و باعث میشوند باکتریها سموم بیشتری را آزاد کنند.
مصرف غذاهایی از جمله ماهی سالمون و ماهی قزلآلا، تخم مرغ، گوشت بوقلمون، توفو و سویا، شیر، پنیر و آناناس به افزایش تولید سروتونین در بدن کمک میکنند.