وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح: امسال از هر دو ماهواره بر سیمرغ و ذوالجناح پرتاب خواهیم داشت.
وی گفت: ما سال ۸۷ با اولین پرتاب وارد باشگاه فضایی شدیم و بعد از آن ۴ بار پرتاب موفق داشتیم که با ماهواره بر سفیر انجام شد که توان حمل آن ۲۵ تا ۶۰ کیلوگرم بود، اما نیازهای کشور و سازمان فضایی نیروهای مسلح به محمولههای سنگینتر است که بالای ۱۰۰ کیلوگرم است.
امیر حاتمی ادامه داد: در مرحله بعدی روی مدارهای بالاتر و محمولههای سنگینتر کار کردیم که برای این منظور ماهواره برهای سیمرغ و ذوالجناح را داریم که هر دو برای ارتفاع حدود ۵۰۰ کیلومتر و محمولههای ۲۰۰ تا ۲۵۰ کیلوگرم طراحی شده اند.
وی با بیان اینکه ما در پرتابها خیلی پیش هستیم بنابراین ۹۵ درصد اهداف خود را محقق کردیم گفت: در پرتاپ ۷۵۰۰ متر نیز حدود ده، یازده ثانیه با موفقیت فاصله داشتیم که اشکالات آن کشف شد اگر مشکل جدیدی ایجاد نشود در این حوزه نیز موفق خواهیم شد.
وزیر دفاع با بیان اینکه ماهوارهبر سیمرغ هنوز در مرحله تحقیقاتی قرار دارد افزود: ماهواره بر ذوالجناح شبیه ماهوارهبر سیمرغ از نظر شکل و اندازه و ارتفاع است، اما سیمرغ با سوخت جامد است که میتواند از پرتابگر سیار پرتاب شود و ذوالجناح با سوخت جامد کار میکند که فکر میکنم امسال از هر دوی این ماهوارهبرها پرتاب داشته باشیم.
وی ادامه داد: البته پرتابها تحقیقاتی است که مدام انجام، بازخورد و اطلاع رسانی میکنیم.
امیر حاتمی گفت: ماهوارهبر قاصد نیروی هوافضای سپاه هم برای محمولههای کوچکتر که شبیه سفیر البته متفاوتتر از سفیر است انشالله مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی افزود: دشمنان سعی میکنند پرتابهای تحقیقاتی ما را جو سازی کنند که موفقیت آمیز نبوده که نشان از خصومت آنها دارد.
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت: برای وزنهای ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلوگرم ماهوارهبر سریر را داریم، البته برای مدارات بالاتر یعنی مدار ۳۶ هزار کیلومتر هم ماهواره بر سروش ۱ و سروش ۲ در دست تحقیق داریم و همچنین بلوکهای انتقال مداری را خواهیم داشت.
وی درباره رزمایش مشترک ایران با چین و روسیه نیز گفت: رزمایشها کار مرسوم نیروهای مسلح است و ما با کشورهای دوست همانند سال گذشته که با روسیه و چین رزمایش مشترک داشتیم رزمایش خواهیم داشت که با توجه به فضای کرونا و محدودیتهای ناشی از آن در صورت رفع این محدودیتها و فراهم شدن شرایط رزمایشهای دیگری خواهیم داشت.