فلاونوئیدهای موجود در چای، مرکبات، انواع توتها، سیب و حبوبات، میتواند خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد.
به نوشته ساینس دیلی؛ مطالعات قبل نشان داده بودند که فلاونوئیدها خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سکته مغزی و انواع خاصی از سرطانها را کاهش میدهند.
فلاونوئیدها توانایی تقسیم و رشد سلولهای سرطانی بدخیم را کم میکنند. آنها همچنین به عنوان آنتیاکسیدان عمل کرده و میتوانند از آسیب سلولی جلوگیری کنند. فلاونوئیدها حتی التهاب را در بدن کاهش میدهند؛ امری که ویژگی مشترک بسیاری از بیماریهای مزمن است.
خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و زوال عقل در اثر عوامل مختلفی از جمله ژنتیک، سابقه خانوادگی، پیری، عوامل محیطی، برخی بیماریها (چاقی و دیابت) و جنسیت بیشتر میشود؛ به همین دلیل پیشبینی و پیشگیری از این بیماری اغلب دشوار است.
اما حالا مشخص شده که خوردن مقادیر زیاد سه کلاس فلاونوئیدها (فلاونولها، آنتوسیانینها و پلیمرهای فلاونوئید) باعث کاهش خطر ابتلا به زوال عقل و آلزایمر میشود.
چای، سیب و گلابی منابع مشترک فلاونولها و پلیمرهای فلاونوئید هستند.
آنتوسیانینها در انواع توتها یافت میشود و مصرف آنها در کنار سایر تغییرات سبک زندگی، مانند ترک سیگار، مدیریت وزن و ورزش، تاثیر بسیار بیشتری در پیشگیری از بیماریها خواهد داشت.