بر اساس اعلام رتبه بندی شانگهای در سال ۲۰۲۰، ایران رتبه نخست از نظر تعداد دانشگاهها در منطقه و کشورهای اسلامی را به دست آورد.
محمدجواد دهقانی افزود:در این نتایج رتبه بندی، دانشگاه تهران مشابه رتبه بندی سال ۲۰۱۹ توانست با کسب رتبه در بازه ۴۰۰-۳۰۱ در جمع ۴۰۰ دانشگاه برتر دنیا و رتبه اول دانشگاههای ایران را بدست آورد.
وی اضافه کرد: دانشگاههای صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف، تربیت مدرس و علوم پزشکی تهران در بازه رتبهای ۶۰۰-۵۰۱ قرار دارند و به صورت مشترک رتبههای ۵-۲ را در میان دانشگاههای کشور داشتهاند.
دهقانی اظهار داشت: دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه شیراز در بازه رتبهای ۸۰۰-۷۰۱ قرار گرفته اند و به صورت مشترک رتبه ۷-۶ ایران را به دست آورده اند.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: دانشگاههای فردوسی مشهد و تبریز در بازه رتبهای ۹۰۰-۸۰۱ قرار دارند و به صورت مشترک رتبه ۹- ۸ ایران را کسب کرده اند.
دهقانی افزود:دانشگاههای علم و صنعت ایران، صنعتی اصفهان و گیلان در بازه رتبهای ۱۰۰۰-۹۰۱ قرار گرفته اند و به صورت مشترک رتبه ۱۲-۱۰ ایران را به دست آورده اند.
وی اضافه کرد: بررسیها نشان میدهد که در سال ۲۰۲۰ به لحاظ کیفی رتبه دانشگاههای شیراز و تبریز ارتقا داشته است به طوری که دانشگاه شیراز با ۲۰۰ پله ارتقا، از بازه ۱۰۰۰-۹۰۱ به بازه ۸۰۰-۷۰۱ و دانشگاه تبریز نیز با ۱۰۰ پله از بازه ۱۰۰۰-۹۰۱ به بازه ۹۰۰-۸۰۱ رسیده است.
دهقانی اظهار داشت: دانشگاه گیلان نخستین بار در این رتبهبندی حضور پیدا کرده است.
رتبهبندی شانگهای یکی از معتبرترین رتبهبندیهای جهانی است که نتایج آن توسط دانشگاه شانگهای ژیائوتنگ منتشر میشود و رتبهبندی شانگهای نخستین بار در سال ۲۰۰۳، در سطح بینالمللی منتشر شد و از آن سال به بعد به طور سالانه به روز میشود.