یک کشاورز ارومیه با کاشت گلخانهای خربزه تلخ برای مصارف داروی، پنجرهای جدید در رو به تولید و اقتصاد گیاهان دارویی گشوده است.
این میوه خاص در اندازه کوچک و دراز دارای رنگ سبز روشن و تیره می باشد و مزه تلخی دارد و با وجود خوراکی بودنش بسیار تلخ است به خاطر همین است که خربزه تلخ نامیده شده است.
خربزه تلخ انواع ویتامین ها و مواد معدنی لازم برای عملکرد صحیح بدن را به خود اختصاص می دهد، اما گذشته از این مؤلفه های سالم، خربزه تلخ حاوی ترکیبات فعالی است که ممکن است به مقابله یا حتی بهبود برخی از رایج ترین بیماری های مزمن امروز کمک کند.
به عنوان میوه ای که دارای خواص سبزیجات نیز است ، خربزه تلخ حاوی طیف گسترده ای از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است.
این گیاه توسط بسیاری از فرهنگ ها به عنوان دارو شناخته شده است. برخی از فواید غذایی آن شامل موارد زیر است: ویتامین های C ،A ، E ، B1 ، B2 ، B3 و B9 ، مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم، روی، منیزیم، فسفر و آهن آنتی اکسیدان ها مانند فنل ها، فلاونوئیدها و دیگر مواد مغذی.