به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای همایون حائری در مراسم ” عبور موفق از دوران اوج مصرف تابستان بدون خاموشی“ که با حضور وزیر نیرو برگزار شد با اشاره به اینکه نخستین مرحله مدیریت مصرف در سال ۹۷ انجام شده است گفت: سال ۹۷ صنعت برق تا ۵ هزار مگاوات کمبود تولید در نیروگاه برق آبی مواجه بود که علاوه بر تامین نیاز باید کمبود هم جبران میشد که در آن زمان با اجرای طرح تغییر ساعات کار ادارات حفظ و افزایش توان نیروگاههای حرارتی و ایجاد ظرفیتهای جدید زمان اوج مصرف سال ۹۷ را پشت سر گذاشتیم.
وی افزود: در سال ۹۷ پس از ۱۰ سال که متوسط رشد مصرف بیش از ۵ درصد بوده است، رشد مصرف ۲/۹۸ درصدی را در زمان اوج مصرف با ۲ هزار مگاوات صرفه جویی ثبت کرده ایم.
حائری با اشاره به اینکه مرحله دوم فعالیتهای انجام شده در زمان اوج مصرف تابستان در سال ۹۸ با اجرای بسته ۰۹۸ بوده است ادامه داد: حفظ و راه اندازی واحدهای جدید، انجام فعالیتهای اولویت دار در شبکه برق، افزایش ظرفیت نیروگاههای آبی، حرارتی و تجدید پذیر و انعقاد ۱۲۰ هزار قرارداد با بخش صنعت، کشاورزی و تجاری در قالب برنامه مدیریت مصرف، از جمله فعالیتهای انجام شده صنعت برق برای گذر از انجام مصرف سال ۹۸ بوده است.
وی با بیان اینکه ارزیابی شرکتهای توزیع برق در زمان اوج مصرف سال ۹۸ نشان از صرفه جویی ۳ هزار و ۸۷۴ مگاوات مصرف برق بوده است گفت: ما برای تامین این مقدار برق، باید نیروگاهی با توان تولید ۵ هزار و ۲۰۰ مگاوات احداث میکردیم.
معاون امور برق و انرژی وزیر نیرو افزود: در سال ۹۸ متوسط رشد مصرف یک درصدی ثبت شده است.
وی با اشاره به ورود مجهزتر صنعت برق در اوج مصرف سال ۹۹ برای مدیریت مصرف ادامه داد: نخستین کار انجام شده، تاسیس مرکز هوشمند بار است که به صورت برخط مصرف برق استانهای مختلف کشورها را رصد میکند.
معاون امور برق و انرژی وزیر نیرو گفت: ورود هزار و ۸۴۰ مگاوات ظرفیت جدید اجرای برنامههای مدیریت مصرف با انعقاد ۲۹۴ هزار تفاهم نامه با بخش صنعت، کشاورزی و تجاری و شروع فعالیت استارت آپها که ۵۳۰ مگاوات کاهش را به همراه داشته است از جمله فعالیتهای صنعت برق در برای گذر از زمان اوج مصرف سال ۹۹ بوده است.
حائری افزود: امسال بیش از ۵ هزار و ۶۴۶ هزار مگاوات صرفه جویی در مصرف برق داشته که برای تامین این مقدار برق، باید نیروگاهی با ظرفیت تولید ۷ هزار مگاوات تاسیس میشد البته این میزان صرفه جویی در مصرف برق هفتاد هزار میلیارد تومان صرفه جویی در تامین اعتبارات داشته است.
وی گفت: ما امسال پس از ۱۰ سال زمان اوج مصرف شب را تجربه کردیم که در آن زمان ۲ هزار و ۱۵۴ مگاوات نیز برق صرفه جویی شده است.
تابستان بدون خاموشی با وجود افزایش ۴ هزار مگاواتی مصرف برق
مدیرعامل توانیر گفت: با وجود افزایش ۴ هزارمگاواتی تقاضا در زمان اوج مصرف، تابستان امسال بدون خاموشی طی شد.
آقای محمد حسن متولی زاده در شانزدهمین هفته از پویش هر هفته الف- ب ایران و در مراسم ”عبور موفق از دوران اوج مصرف تابستان بدون خاموشی“ که با حضور وزیر نیرو برگزار شد با اشاره به افزایش ۱.۸ درجهای دمای هوا و ماندگاری آن افزود: افزایش دمای هوا میزان مصرف برق را ۲ هزارمگاوات افزایش داد علاوه بر آن با اضافه شدن یک میلیون مشترک جدید نیز هزارمگاوات و بالا رفتن هزارمگاواتی تقاضا در بخش صنعت، مقدار تقاضا را در زمان اوج مصرف امسال تا ۴ هزار مگاوات بالا برد.
وی با اشاره به اجرای اثر بخش مدیریت عرضه و تقاضا و اثر بخشی برنامههای اجرا شده در بخش سازوکارها گفت: آمادگی نیروگاههای برق و شبکه انتقال صد درصدی بود و در این بخش هیچ محدودیتی وجود نداشت همچنین صنعت برق پس از ۱۰ سال افزایش مصرف برق در زمان اوج مصرف برق در شب نشان داد که موضوع روشنایی نیز باید در اولویت دستور العملها قرار بگیرد.
مدیرعامل توانیر افزود: علی رغم مدیریت انجام شده تصور کاهش تولید در بخش صنعت وجود داشت که شرایط نشان میدهد صنایع باوجود همکاریهای انجام شده تولیدشان کاهش نیافته و درعین حال ۱۱ درصد برق بیشتری را نسبت به سال گذشته دریافت کرده است.
متولی زاده ادامه داد: برای اجرای بهتر برنامههای مدیریت مصرف برق در سال آینده، پیشنهاد تعرفه زمان اوج مصرف بحرانی به عنوان یک فعالیت الزامی ارائه شده که با تصویب آن سازو کار اجرایی تدوین خواهد شد.
وی با قدردانی از همکاری صداوسیما در اطلاع رسانی گفت: اطلاع رسانیهای صداوسیما در زمان اوج مصرف امسال ۴ برابر سال گذشته و ۱۰ برابر سالهای پیش بوده است.
کاهش ۳۰ درصدی حوادث در شبکه انتقال و توزیع برق
مدیرعامل توانیر از کاهش ۳۰ درصدی حوادث در شبکه ۹۰۰ هزار کیلومتری انتقال و توزیع برق کشور، خبر داد.
آقای محمد حسن متولی زاده در حاشیه مراسم شانزدهمین هفته از پویش #هرهفته_الف_ب_ایران، در آئین جشن تحقق برنامه عبور موفق از دوره اوج مصرف برق تابستان ۱۳۹۹ در جمع خبرنگاران افزود: شبکه برق انتقال و توزیع ایران, ۲۵ برابر، دور کره زمین بوده و در آن ۸۰۰ هزار پست توزیع و ۲۵۰۰ پست انتقال و توزیع برق نصب شده است.
وی با اشاره به اینکه هر لحظه امکان ایجاد حادثه در شبکه گسترده برق وجود دارد گفت: صنعت برق امسال با توجه به افزایش حساسیت مردم، حتی به خاموشیهای لحظهای هم توجه ویژه داشتیم.
مدیرعامل توانیر با اشاره به واگذاری انشعاب رایگان برق به استخراج کنندگان رمز ارز گفت: واحدهایی که از وزارت صمت مجوز فعالیت دریافت کرده اند در کمترین زمان ممکن و بصورت رایگان، انشعاب برق دریافت کردند.
متولی زاده افزود: تاکنون ۴۰۰ مگاوات قرارداد رسمی با استخراج کنندگان رمزارز منعقد شده است و با مراکز غیر مجاز شناسایی شده نیز برخورد قانونی انجام شده است.