مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از پیشبینی برداشت ۸۷۰ کیلو زعفران در این استان خبر داد.
کشت زعفران در استان همدان از شهریور آغاز میشود و پس از کاشت، تا پایان ماه، یک بار آبیاری لازم دارد و در مهر نیز اگر بارندگی نباشد یک بار دیگر آبیاری میشود. امسال پیشبینی میشود میزان کشت زعفران در استان همدان به ۲۷۰ هکتار برسد و میزان تولید آن هم در این استان، از ۷۰۰ کیلوگرم در سال گذشته به ۸۷۰ کیلوگرم در سال جاری افزایش یابد.
یکی از اقدامات کنونی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، تلاش برای نشان سازی تجاری زعفران همدان در سطح بینالمللی است. زعفران گیاه ارزشمندی که از اهمیت اقتصادی بالایی برخوردار، و به این خاطر در دنیا به "طلای سرخ" معروف شده است. گیاه زعفران از امتیازات ویژهای مانند نیاز به آب کم و فصل برداشت مطلوب برخوردار است. زعفران از خانواده زنبقیان و مبدا اصلی رویش آن قاره آسیا و کشورهای چین و ایران است،اما ابریشمی در کتاب "زراعت زعفران" گفته؛ مبدا زعفران سرزمین مادها است که در طول قرون متمادی به دلیل تغییر آب و هوا این گیاه ارزشمند به سمت شرق کشور میرود و در آنجا نیز کشت میشود.
امروزه زعفران در پخت و پز، قنادی، نوشابه سازی و صنایع دارویی کاربرد فراوانی دارد و به تازگی به دلیل خاصیت ضد سرطانی اهمیت این گیاه دو چندان شده است.این گیاه همیچنین به دلیل خواص دارویی زیادی که دارد در کل دنیا مورد توجه قرار گرفته و بیش از ۹۰ درصد زعفران دنیا در ایران تولید میشود.