مرحله نخست آزمایشگاه مرجع دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر به بهره برداری رسید.
آقای دکتر عباس نصیرائی مقدم افزود: ایده آزمایشگاه مرجع مهندسی پزشکی منحصر به یک فضای فیزیکی نیست و در آینده نزدیک تجهیزات دیگری از دانشکده مهندسی پزشکی که قابلیت ارائه چنین خدماتی را دارند تحت عنوان این آزمایشگاه تجمیع خواهد شد.
وی ادامه داد: این تجهیزات و سرویسها از طریق سامانههای ملی موجود و نیز آزمایشگاه مرکزی دانشگاه به خارج از دانشگاه معرفی میشود.
رئیس دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر به وجود ۱۱ میلیارد تومان تجهیزات در این آزمایشگاه اشاره و عنوان کرد: یکی از تجهیزات این آزمایشگاه، دستگاه تصویربرداری میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM) برای بررسی مورفولوژی و خواص مکانیکی سطوح در مقیاس اتمی مجهز به میکروسکوپ فلوئورسنت برای تصویربرداری نمونه بیولوژیک و غیر بیولوژیک است.
آقای دکتر نصیرائی مقدم افزود: دستگاه کشش سنج برای تست خواص مکانیکی پروتزهای پزشکی و سلولی، دستگاه طیف نگاری مغز، دستگاه جریان سنج غیر تهاجمی خون به روش لیزر داپلر برای انجام کارهای تحقیقاتی و دستگاه تحریک کننده الکتریکی فراجمجمهای مغز برای تشخیص و درمان بیماریهای عصبی-مغزی ساخت دانشگاه صنعتی امیرکبیر از دیگر تجهیزات این آزمایشگاه است.
وی افزود: در مرحله دوم این آزمایشگاه تجهیزات موجود تکمیل و دریافت استانداردهای آزمایشگاه مرجع دنبال خواهد شد.
آقای نصیرائی مقدم گفت:دانشگاه صنعتی امیرکبیر به دلیل دارا بودن دانشکده مهندسی پزشکی و به عنوان قطب این رشته از توان علمی بسیار بالایی برخوردار است و راه اندازی آزمایشگاه مرجع در کنار این توان علمی میتواند بستر فعالیتهای بزرگی در آینده را فراهم کند.
وی ادامه داد: این آزمایشگاه میتواند تجهیزات بیمارستانی که با مشکلات کالیبراسیون روبرو هستند را برطرف کند.