در پي افزايش مخالفت با حضور نظاميان آمريکايي در عراق
تلاش آمريکا برای ماندن در عراق در قالب پیمان ناتو
آمریکاییها در پی آنند که از طریق توافقی جدید با دولت عراق نیروهای خود را بخشی از نیروي پیمان ناتو به شمار آورند اما به نظر نمیرسد مقاومت عراق چنین توجیهاتی را بپذیرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از تلويزيون العالم، آمریکا تلاش میکند با گنجاندن نظامیان خود مستقر در عراق در قالب نیروهای پیمان ناتو، حضور خود را در این کشور توجیه کند.
ژنرال «کنت مکنزی» فرمانده تروريست هاي آمریکایی در غرب آسیا (سنتکام) , اعلام کرد کشورش قصد دارد برای حفظ حضور طولانی مدت در عراق و سوریه، طی ماههای آینده نیروهایش را در این دو کشور کاهش دهد. کنت مکنزی با این حال درباره حجم این حضور در سوریه و عراق هیچ توضیحی نداد. در همین حال یک کاروان کمک لجستیک متعلق به ائتلاف آمریکایی، در غرب شهر ناصریه در جنوب عراق هدف انفجار قرار گرفت که به آتش گرفتن یکی از خودروهای این کاروان منجر شد.
گزارشگر العالم گفت همزمان با حوادث میدانی ضد حضور نظامیان آمریکایی در خاک عراق، اعتراضات مردمی نیز به حضور آنان رو به افزایش است. عدهای از معترضان عراقی خواستار خروج نیروهای آمریکایی از کشورشان هستند و در همین حال عدهای دیگر تهدید به استفاده از گزینه نظامی میکنند. گروههای مقاومت عراقی از دسته دوم هستند که تهدید کرده اند برای وادار کردن نظامیان آمریکایی به خروج از خاک عراق، به گزینه نظامی روی میآورند. این در حالی است که مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق قصد دارد بیستم ماه جاری به واشنگتن سفر کند تا درباره این موضوع با مقامات آمریکایی بحث و تبادل نظر کند.
همزمان ژنرال کنت مکنزی فرمانده تروريست هاي آمریکایی در غرب آسیا گفت کشورش قصد دارد در چند ماه آینده نیروهایش را در عراق و سوریه کاهش دهد و در مقابل، حضور طولانی مدت خود را در این دو کشور حفظ کند. مکنزی با این حال از بیان جزئیات این حضور خودداری کرد. دیگر مقامات آمریکایی اعلام کردند مذاکرات با مسئولان عراقی در پایان این ماه، به کاهش نیروهای آمریکایی به حدود سه هزار و ۵۰۰ نظامی منجر خواهد شد، هرچند عراق این موضوع را به کلی رد میکند، زیرا پارلمان عراق در آغاز سال جاری تصمیمی گرفت که دولت این کشور را ملزم میکند از نیروهای آمریکایی و غربی بخواهد از عراق خارج شوند. در ادامه این تصمیم پارلمان عراق، برخی یگانهای آمریکایی، شماری از پایگاههای نظامی خود را تحویل ارتش عراق دادند، هرچند عدهای از صاحب نظران این اقدام را اقدامی موضعی و نه عقب نشینی ارزیابی کرده اند. این در حالی است که آمریکاییها در پی حضور مستقیم نظامی خود در عراق از طریق طرح توافقی جدید با دولت این کشور هستند، به گونهای که در این توافق، نیروهای خود را بخشی از نیروهای پیمان ناتو به شمار آورند و در نتیجه حضور این نیروها را در عراق توجیه کنند. با این حال به نظر نمیرسد مقاومت عراقی چنین توجیهاتی را بپذیرد، زیرا گروههای مقاومت عراق حملات نظامی خود را به کاروانهای لجستیک آمریکا در کشورشان افزایش داده اند که میتوان به حملات به این کاروانها در استان ذی قار در جنوب عراق اشاره کرد، حملهای که در آن یک کاروان متشکل از تجهیزات و کمکهای ویژه نظامیان آمریکایی هدف انفجار قرار گرفت. در اقدامی دیگر، کاروان ائتلاف بین الملل نهم ماه آگوست گذشته باز هم در استان ذی قار هدف حمله قرار گرفت، حملاتی که نشان از آغاز مرحلهای جدید از مقاومت در برابر حضور نظامی آمریکای در عراق دارد.