موادی که به عنوان اصلیترین نیاز واحدهای تولیدی است گویا مدتی به پای تولید نمیرسد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، فعالان بخش صنعت میگویند موادی که به عنوان اصلیترین نیاز واحدهای تولیدی است گویا مدتی به پای تولید نمیرسد و این کمبودها مانع جدی در مسیر تولید است.
مدیر عامل گروه صنعتی مکرر میگوید: ما در دو جبهه میجنگیم یکی آنکه بتوانیم اقلام را از خارج از کشور تهیه کنیم و دیگر اینکه از گمرکات داخلی مواد را به سطح تولید برسانیم.
مواسات، قوانین دست و پا گیری همچون روشهای انتقال ارز و سرعت انتقال ارز را از جمله مشکلات واحدهای تولیدی در تامین مواد اولیه بیان کرد.
نیک روشت مدیرکل گمرک استان هم میگوید: در سه ماهه اول امسال ۱۷ هزار تن کالای وارداتی داشتیم که نزدیک به ۷ هزار تن آن در گمرک انباشت شده و علت اصلی آن تامین ارز بانکی است.
نایب رییس کمیسیون تسهیل تجارت و مدیریت واردات اتاق ایران گفت: کالاهایی هستند که بدون هیچ گونه مشکلی در مالکیت اسنادی, وارد اماکن گمرکی شده و تشریفات گمرکی آنها انجام شده است، اما به علت تعیین نشدن منشاء ارز امکان ترخیص برای آنها مهیا نیست.
در روزگار جنگ اقتصادی که همه کشور باید آرایش جنگی بگیرد این دستورالعمل به یک مشکل بزرگ برای واحدهای تولیدی تبدیل شده است.
فاروقی نایب رییس کمیسیون تسهیل تجارت و مدیریت واردات اتاق ایران ادامه می دهد: حدود ۵ میلیون تن کالاهای اساسی و ۴ میلیون تن کالاهای کانتینری و غیر کانتینری در بنادر و گمرکات کشور انبار شده است.
وی گفت: برای حل این مشکل لازم است به کالاهای ارز نیمایی و ارزهای که از محل اشخاص تامین میشود یک مهلت 6 ماهه برای تعیین منشا ارز داده شود.
رییس سازمان صمت قزوین می گوید: تا کنون همه مباحثی که منجر به اختلال در روند تولید می شود بررسی و به وزارت خانه، مجموعه گمرکات کشور و بانک مرکزی اعلام کرده ایم، اما اقدام خاصی صورت نگرفته است.
حالا تولید کنندگان و فعالان جنگ اقتصادی چشم به راه تصمیمات و اقدامات عملی مسئولان هستند که علاوه بر تضمین , تثبیت و ایجاد اشتغال پایدار جهشی بلند در تولید کالای با کیفیت ایرانی ایجاد کنند.