با تلاش متخصصان داخلی؛
نصب پمپ میلهای مکشی ساخته شده در دانشگاه شهید چمران اهواز
نسل سوم پمپ میلهای مکشی (SRP) ساختهشده در دانشگاه شهید چمران اهواز برای نخستین بار در منطقه عملیاتی غرب کارون ، نصب شد.
به گ
زارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، مدیر دفتر کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه گفت: تمام فناوری پمپهای «میلهمکشی» و دانش فنی آن بهطور کامل در دانشگاه و شرکت دانش بنیان وابسته به این دانشگاه تدوین و بومیسازی شده است.
افشین قنبرزاده افزود: ازجمله ویژگیهای این پمپ، توان سه هزار و ۵۰۰ پوندی، کورس هفت و نیم متری، بیشینهی سرعت چهار کورس در دقیقه و بیشینهی تولید دو هزار بشکه در روز بسته به وضعیت چاه است که توان تولید آن در نمونههای قدرتمندتر و متناسب با چاههای گوناگون نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: تاکنون دو پمپ از این نوع در میدانهای وابسته به شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب نصبشده و سومین پمپ نیز در عمق ۱۷۰۰ متری چاه شمارهی ۱۴میدان نفتی یاران شمالی نصبشده است.
قنبر زاده با اشاره به اینکه بومیسازی پمپ میلهای مکشی (SRP) یکی از مهمترین دستاوردهای دانشگاه در سالهای اخیر بوده است، خاطر نشان کرد: این نمونه از پمپ برای احیای چاههای نفت بدون تولید است که بهاصطلاح چاه مرده نامیده میشود که پمپ (SRP) با استفاده از تکنولوژی فرازآوری مصنوعی میتواند این چاهها را احیا کند.
مدیر دفتر کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: نخستین پمپ میلهای مکشی موسوم به (SRP) اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ توسط این دانشگاه در میدان نفتی آبتیمور ۵۰ نصب شد که از خروج ۶۰۰ هزار یورو به خارج از کشور جلوگیری و افزایش حداقل ۵۰۰ بشکهای تولید نفت در این چاه را به دنبال داشت؛ دومین پمپ (SRP) نیز شهریورماه سال ۱۳۹۷ بر روی چاه اهواز ۴۸۰ با موفقیت نصب شد.
قنبزراده اشاره کرد: پمپهای (SRP) که بهعنوان یکی از ۱۰ قلم کالای اساسی وزارت نفت به کارفرمایی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و در دانشگاه شهید چمران اهواز طراحی و ساختهشده است، نقطه عطفی برای بومیسازی تجهیزات و کالاهای صنعت نفت در کشور به شمار میرود.
وی، اضافه کرد: افزایش توان تولید چاه، امکان نصب در عمقهای پایینتر و دبی بیشتر، طراحی و ساخت سامانه کنترل هوشمند پیشرفته، ارتقای سطح ایمنی تلمبه و ایمنسازی هوشمند و خودکار چاه، امکان طراحی و ساخت با هر مشخصات موردنیاز، ارتقای مشخصات فنی و رفع عیوب و نواقص سیستمهای موجود، قطع وابستگی به کشورهای خارجی و اتکای کامل به توان داخل کشور، ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم در سطح استان خوزستان و کل کشور (با توجه به تأمین مواد اولیه و قطعات موردنیاز از سازندگان داخلی) ازجمله برتریها و نقاط قوت این تجهیز بومیسازی شده است.
گفتنی است دانشگاه شهید چمران اهواز توانسته است در سالهای اخیر با انعقاد تفاهمنامههای همکاری با وزارت نفت نقش مهمی در تولید تجهیزات این حوزه داشته باشد و امسال نیز مطالعات فناورانه میدان نفت و گاز تنگ بیجار ایلام از سوی وزارت نفت به این دانشگاه، واگذار شد.