مدیر عامل آبفای فارس:
پرداخت هزار و ۳۰۰ تومان یارانه برای هر متر مکعب آب
قیمت تمام شده هر مترمکعب آب ۱۸۰۰ تومان و بهای دریافتی از مشترکان ۵۰۰ تومان است؛دولت به ازای هر مترمکعب ۱۳۰۰ تومان یارانه آب پرداخت میکند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس،مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان فارس گفت:
قیمت تمام شده هر مترمکعب آب ۱۸۰۰ تومان و بهای دریافتی از مشترکان ۵۰۰ تومان است؛ یعنی دولت به ازای هر مترمکعب ۱۳۰۰ تومان یارانه آب پرداخت میکند.بوستانی با اشاره به هزینه استحصال، تصفیه و قابل شرب کردن آب، گفت: به طور میانگین، هر مترمکعب آب آشامیدنی ۱۸۰۰ تومان هزینه برای دولت در بر دارد؛ در برخی نقاط به ازای هر مترمکعب آب ۴۰۰۰ تومان هزینه میشود.
وی با بیان اینکه هزینه ۵۰۰ تومانی به ازای هر مترمکعب آب، عدد بسیار پائینی است، این موضوع را ع
املی مهم در بالا بودن سرانه مصرف در کشور دانست و گفت:
رسانهها بهترین ابزار برای
ارتقاء آگاهیهای مردم نسبت به مسائل مختلف و آموزش و ارتقاء فرهنگ شهروندی به شمار میروند و اهتمام در این زمینه باعث کاهش قابل توجه هزینهها، بهبود وضعیت منابع آبی و رشد شاخصهای کیفی در ابعاد مختلف خدمات، خواهد شد.
بوستانی با اشاره به وجود
۱ میلیون و ۷۰ هرار مشترک آبفای استان فارس، خاطرنشان کرد: شرکت آبفای استان فارس، همه مناطق شهری و روستایی را جز شهرستان شیراز، تحت پوشش دارد؛ حوزه استحفاظی این شرکت، وسعتی افزون بر ۲۸ هزار و ۲۰۰ کیلومتر را در بر میگیرد که نسبت به سایر استانها، عدد بسیار بالایی است.
وی اضافه کرد:
هزینه نگهداری و بهسازی این وسعت از
شبکه آبرسانی، در محدودهای که گاه مناطق کوهستانی را نیز شامل میشود، کاری بسیار دشوار، پر هزینه و زمان بر است، اما به همت و با تلاش شبانه روزی کارکنان این شرکت، به خوبی انجام شده است.
بوستانی گفت: علاوه بر سرانه مصرف ویارانهای که دولت بابت آن پرداخت میکند، یکی از چالشهای جدی شرکت آبفا در فارس،
خشکسالی سنوات گذشته و تداوم تاثیر آن تاکنون است.
- مدیر عامل شرکت آبفای استان فارس گفت: طی ۱۱ سال خشکسالی، حجمی معادل تولید ۷۷۵ حلقه چاه با دبی هر چاه ۲۰ ثانیه بر مترمکعب، از دست رفت؛ این یعنی از دست رفتن ۱۵.۵ مترمکعب آب در ثانیه، حال آنکه حجم آب مورد نیاز مناطق شهری و روستایی تحت پوشش این شرکت، عددی کمی بالاتر از این حجم است.
او با اشاره به بزرگی رقم خشکیدگی چاههای آب در استان فارس گفت: از دست دادن ۱۵ هزار و ۵۰۰ لیتر آب تنها با تلاشی ایثارگونه و صرف هزینههایی هنگفت، امکان پذیر شد؛ اگر جایگزینی چاههای جدید، کف شکنی و پشته زنی چاههای موجود نبود، قطعا امروز با نبود گسترده آب در فارس مواجه بودیم.
بوستانی در عین حال گفت: متاسفانه در این اثنا، عمق بعضی از چاهها به ۵۰۰ متر رسید؛ این منابع آبی، ذخایر بسیار ارزشمندی محسوب میشود که ایجاد آنها هزاران سال به طول انجامیده و باید در استفاده از این منابع ارزشمند، با حساسیت و دقت عمل کرد.