معاون سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی گفت: بر اساس پیشنهاد وزارت صمت، واحدهای کوچک و متوسط میتوانند تا ۷۰ درصد ظرفیت، مواد اولیه خود را از طریق بورس کالا خریداری کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای اصغر مصاحب با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری ۴ شنبه شب شبکه دو سیما افزود: در حال حاضر دو راهکار برای تأمین مواد اولیه در صنایع کوچک و بزرگ مهیا شده است؛ یکی ایجاد تعاونی مشترک و خرید مشترک از بورس کالا و همچنین به پیشنهاد وزارت صمت، واحدهای کوچک و متوسط میتوانند تا ۷۰ درصد ظرفیت، مواد اولیه را از طریق بورس کالا خریداری کنند.
وی ادامه داد: سازمان صنایع کوچک موظف است با همکاری دستگاههای خدمت رسان؛ آب، برق و گاز را تا ورودی کارگاههای تولیدی احداث کند.
آقای مصاحب با اشاره به اینکه در حال حاضر ۲۸۰ شرکت را تحویل شرکتهای خدماتی داده ایم افزود: امسال بین وزارت نیرو، سازمان صنایع کوچک و سازمان برنامه، تفاهم نامه تأمین اعتبار برای رفع مشکلات صنایع کوچک برقرار شد.
معاون سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی درباره فرایند صدور مجوز هم گفت: در سالهای اخیر تعداد مجوزهای وزارت صنعت از ۸۴ مجوز به ۴۵ مجوز کاهش پیدا کرده که حدود ۵۰ درصد از این مجوزها حذف یا ادغام شده است.
آقای مصاحب افزود: روز گذشته در سازمان صنایع کوچک، رونمایی از ۶ سامانه که بخش عمده فعالیت آن واگذاری زمین است، الکترونیکی در همه استانها کار خود را آغاز کرد.
وی ادامه داد: در این سامانه بعد از صدور جواز تأسیس که الکترونیکی بارگذاری شده است، تولیدکننده میتواند قرارداد خود را منعقد کند و واریز وجه داشته باشد.
آقای مصاحب تصریح کرد: سازمان صنایع کوچک، اختیار تمام فعالیتها و صدور مجوزها را به استانها داده است.
وی گفت: در سازمان صنایع کوچک دو واحد فنی و صنایع کوچک داریم و در بخش صنایع کوچک؛ موضوع توسعه و حمایتی را دنبال میکنیم و باید تولید کننده را توانمند کنیم تا بتواند رقابت پذیر و در عرصه بین المللی موفق باشد.
رئیس هیأت مدیره شرکت خدماتی شهرک عباس آباد در ادامه این برنامه گفت: ساختار صنایع کوچک با صنایع بزرگ متفاوت است و حدود ۹۰ درصد صنایع ما کوچک هستندو شهرکهای صنعتی میتوانند پیشران صنعت کشور باشند.
آقای سجاد هاشمی ادامه داد: در حال حاضر سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرکهای صنعتی را در کشور داریم که باید از هم جدا باشند، به این علت که شرکت شهرکهای صنعتی وظیفه توسعهای از قبیل آب، برق، گاز، تصفیه خانه، راههای دسترسی و کل نیاز تولید کنندگان و صنعتگران را دارد.
وی گفت: شهرک صنعتی عباس آباد و شمس آباد جزو بزرگترین شهرکهای صنعتی کشور هستند و در حال حاضر ۲۴ واحد در شهرک صنعتی عباس آباد آماده فعالیت است، ولی به علت کمی ۲۴ مگاوات برق با مشکل روبرو شده است.
آقای هاشمی افزود: بر اساس تفاهمنامه میان توانیر و شرکت خدماتی شهرک عباس آباد، مدیریت مصرف برق از ساعت ۱۳ تا ۱۷ به منظور جلوگیری از خاموشی و قطعی برق انجام شد، ولی برق شهرک از ساعت ۱۳ تا ۱۷ به طور کامل قطع شد و موجب شد تا در هفته حدود سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان خسارت پرداخت شود.
آقای سید علی صدری عضو هیئت مدیریه خانه صنعت، معدن و تجارت استان تهران نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: یکی از تکالیف اصلی شرکتهای خدماتی، دریافت شارژ از صاحبان صنایع برای نگهداری از شهرکهای صنعتی است و شرکتهای خدماتی تکالیف خود را طبق اساسنامه انجام نمیدهند.
وی ادامه داد: در حال حاضر خطوط انتقال برق که به شهرکهای صنعتی متصل است شرکت توانیر از این خطوط به مناطق اطراف شهرک صنعتی که در حال تبدیل به شهر شدن هستند انتقال قدرت داده که موجب کاهش ظرفیت برق در این شهرکها شده است.
آقای صدری درباره کوتاه کردن فرآیند سرمایه گذاری و صدور مجوزها نیز گفت: زمانی که مطالعات اولیه درباره زمین صنعتی انجام میشود دستگاههای نظارتی مجوز ایجاد شهرک صنعتی را صادر میکنند. ولی زمانی که سرمایه گذار جواز تاسیس صنایع غذایی را در تهران اخذ میکند براساس قانون شرکت شهرکهای صنعتی باید مجدد از سازمان صمت و محیط زیست استعلام بگیرد که این حدود ۳ ماه بطول میانجامد و سرمایه گذار را نا امید میکند.
آقای مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه درباره برق مازاد واحدهای صنعتی گفت: براساس قانون، شرکتهای خدمات رسان باید خدمات از قبیل آب، برق و گاز را تا در ورودی واحدهای صنعتی برسانند و سازمان برنامه هم منابع آن را پیش بینی کند و در صورتیکه که سازمان این منابع را پیش بینی نکند زیر ساختها فراهم نخواهد شد.
سخنگوی صنعت برق افزود: صنعت برق تاکنون در اغلب شهرکهای صنعتی حتی با منابع داخلی سرمایه گذاری کرده است.
وی ادامه داد: در شهرک صنعتی عباس آباد ۷۵ میلیارد تومان اعتبار برای تامین برق توسط وزارت نیرو، سازمان برنامه و شهرک صنعتی عباس آباد سرمایه گذاری شده است.
آقای رجبی مشهدی گفت: در سال جهش تولید، صنایع بزرگ کشور حدود ۱۱ درصد رشد مصرف داشته اند و این نشان از رشد تولید در این بخش است.
وی افزود: براساس هماهنگی با شرکت شهرکهای صنعتی مقرر شد ۲ روز کاری در هفته فعالیت خود را به ۵ شنبه و جمعه موکول کنند و در ساعات پیک، مصرف برق خود را کاهش دهند.
سخنگوی صنعت برق ادامه داد: با تقاضای مدیر شهرک صنعتی عباس آباد، ساعت مدیریت مصرف برق را از ۱۴ تا ۱۸ در نظر گرفتیم و در ۱۰ روز اخیر این طرح مدیریت مصرف انجام نشده است.