به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ، مشاور رسانهای رئیس جمهور سوریه در مقالهای صراحت و صداقت را دو راه تضمین کننده مقابله با شایعات و افکار گمراه کننده دانست و از اقدام برخی طرفها در لبنان به ارائه تصویری نجات بخش از سفر رئیس جمهور فرانسه به لبنان که در کشورش منفور و در بحرانش شکست خورده است و نیز از دعوتها این طرفها برای بین المللی کردن تحقیقات درباره انفجار بیروت انتقاد کرد.
بثینه شعبان در مقالهای که در پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی المیادین منتشر شد، نوشت ملتها به لحاظ آگاهی از مسؤلان جلوترند و اگر خواهان مقاومت در برابر شایعات و افکار گمراه کننده و دروغینی که دشمنان پخش میکنند، هستیم باید از زبان صریح و صادقانه استفاده کنیم.
شمار زیادی از اعراب بدون استنثا در سراسر کشورهای عربی، مصائبی را که بر سر بیروت و صنعا میآید مصائب خودشان میدانند، زیرا در عمل و نه در گفتار به سرنوشت عربی مشترک و نقشههای دشمنان و مقاصد آنان اعم از قدیم و جدید برای حمله به امت اسلامی در سراسر جهان اسلام آن هم به دلیل طمع ورزیها و حفظ رژیم غاصب اسرائیل در این منطقه، ایمان دارند.
بثینه شعبان با اشاره به دروغ پراکنیها و شایعه پراکنیهای شماری علیه برخی طرفهای سیاسی در لبنان با هدف تثبیت دودستگی در لبنان و جلوگیری از متحد شدن لبنانیها بر سر مسائل اساسی خود و توافق بر سر اولویتهایشان، نوشت اینها که از وحدت در لبنان میترسند دهها سال به شیوههای مختلف برای جلوگیری از اتحاد بین اعراب و جلوگیری از وحدت کلمه و تفرقه افکنی طائفهای و مذهبی و قومیتی و سیاسی که ضامن ضعیف ماندن این کشورها و وابستگی شان به تصمیمات استعمارگرانه استعمارگران است، تلاش میکنند.
بثینه شعبان با انتقاد از نگاه برخیها به سفر امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه به عنوان یک فرد ناجی لبنان نوشت پائین بودن درجه آگاهی از حقیقت آنچه بر سر کشورهای ما میآید و آگاه نبودن به کوتاهترین راهها برای پویا شدن این کشورها، جای تأسف دارد، زیرا بسیاری به یک رئیس جمهور خارجی که در کشورش منفور و شکست خورده است همانند یک مسیح نگاه میکنند که تصور میکنند آمده است آنان را از ظلم و کوتاهیها نجات دهد و در سفر او، درخواستهایی مطرح شد تا بازرسان بین المللی به لبنان بیایند در صورتی که ۱۵ سال از آخرین حادثه بزرگ در لبنان میگذرد، اما هنوز از نتایج تحقیقات بین المللی خبری نیست.
با وجود ضعیف شدن توجه بین المللی و دست برداشتن آمریکا و کشورهای غربی از تعهدات حد اقلی و پایبند نبودنشان به توافقنامههای امضا شده و به مشروعیت بین المللی و حقوق بشر، اما در عین حال میبینیم که برخی خواستار مداخله سازمان ملل در لبنان هستند گویا این سازمانها وارد عمل شدند و مسئله غصب فلسطین و آواره سازی ملت آن را حل کردند. هدف از درخواستها نیز بین المللی کردن بحرانی است که حل آن بیشتر به بررسی عوامل داخلی نیاز دارد تا خارجی و بین المللی کردن این بحران خودش شاید یکی از علل وقوع بحران است.
بثینه شعبان بدون ذکر نام امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه نوشت: این استعمارگر فرانسوی آمد و وعده کمک داد به شرط آنکه به دست مفسدان نرسد گویا در فرانسه مفسد وجود ندارد! و از وعدههای منوط به اصلاحاتی سخن گفت که وزیر خارجه فرانسه مدتی قبل تبلیغش را کرده بود.
این استعمارگر افزود ژوئیه بار دیگر به بیروت خواهد آمد تا جدول اجرای اصلاحات را بررسی کند و به آن نمره بدهد و در حق کسی که به طرح پیشنهادی متعهد نبوده باشد حکم شکست خوردن او را صادر خواهد کرد.
برخی گویا فراموش کرده اند یا خودشان را به فراموشی زده اند که مشکل این امت که هنوز بر آن غلبه نکرده است از رحم اعلامیه بالفور و سایکس پیکو و قوانین طائفهای تدوین شده توسط استعمارگران به وجود آمده است تا در خدمت اهداف و سیطره حقیقی شان بر تصمیمات راهبردی در منطقه باشد ...
بدون تردید قدرتهای استعمارگر در طول تاریخ ما را هدف قرا رداده اند و همچنان در حال جنگ افروزی و ترویج تروریسم و اختلافات هستند تا نگذارند، اما امورمان را به دستمان بگیریم و کشورهایمان را از داخل مقاوم سازی کنیم، اما آیا زمان آن فرا نرسیده است که دارای درجه بالایی از آگاهی در قبال همه حوادثی شویم که بر سر ما میآید و درس عبرت بگیریم و سازندگی سالم و متوازن داشته باشیم و از تجارب ملتها بهره بگیریم حتی آنهایی که با ما دشمن هستند؟
وی افزود زمانی که از علی شمخانی رئیس شورای عالی امنیت ملی ایران درباره سازوکارهای شورایشان پرسیدم به من گفت: «از تجارب کشورها از آمریکا گرفته تا اروپا و چین در شورایهای امنیت ملی شان درس گرفتیم و بهترین درسها را انتخاب کردیم و بر اساس فرهنگ و نیازهایمان درسهای آموخته شده را بومی سازی کردیم به همین سبب میبینید که موثر است و نقش متمایزی در خدمت به کشور داشته است.»
حیله گری و ابهامکاری بس است ملتها از مسؤلان آگاهتر شده اند و اگر خواستار مقاومت در برابر شایعات و افکار گمراه کننده و دروغینی که دشمنان ترویج میکنند، هستیم باید درجه آگاهی و کسب اعتماد مردم افزایش یابد و این دو، تنها ضامن حمایت از تودهها و تعامل آنان با تصمیم گیران برای حمایت از کشورهایشان است.