دولت ترامپ و دروغ پردازیهای مربوط به کرونا
تعداد جان باختگان کرونا در خانه های سالمندان آمریکا بسیار کمتر از رقم واقعیِ آن است.
ایالتهای آمریکا نمیتوانند دستورالعمل ترامپ برای حمایت از آسیب دیدگان از شیوع کرونا را اجرا کنند.
به گزارش امروز خبرگزاری رویترز، موارد جدید ابتلا به کووید - 19 در آمریکا روز دوشنبه دست کم 48 هزار و 405 نفر افزایش یافته و به پنج میلیون و 110 هزار نفر رسیده است.
منابع آگاه اعلام کردند، دست کم 451 نفر دیگر از مبتلایان به کووید - 19 نیز جان خود را از دست دادند و شمار کلی تلفات کرونا در این کشور به 163 هزار و 160 نفر افزایش یافته است.
این در حالی است که آمار رسمی افراد مبتلا به کووید 19 در سراسر جهان به بیش از 20 میلیون نفر رسیده است.
به گزارش رسانههای جهان، در مجموع دست کم 20 میلیون و 2 هزار و 577 نفر در سراسر جهان به کووید 19 مبتلا شدند که 733 هزار و 842 مورد آن به مرگ منجر شد.
این کشور با وجود اینکه مدعی است قدرتمند ترین اقتصاد جهان را داراست با 5 میلیون 110 هزار مورد آلودگی بیش از همه کشورهای جهان تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفته است.
با این حال بنا بر شواهدی در صحت این آمارها تردید وجود دارد.
به عنوان مثال آسوشیتدپرس امروز از نیویورک گزارش داد: "مقامات ایالتی در آمریکا، به ویژه در ایالت نیویورک، تعداد جان باختگان کرونا را در خانه های سالمندان بسیار کمتر از رقم واقعیِ آن اعلام می کنند.
بر اساس این گزارش، به نظر می رسد خانه سالمندان ریوردِیل در محله برانکسِ نیویورک از شدت شیوع ویروس کرونا در امان مانده است و بر اساس شمارش رسمی، فقط 4 سالمند در این مرکز که دارای 146 تخت است، بر اثر این بیماری، جان باخته اند، اما رقم واقعیِ مرگ و میر در این خانه سالمندان بسیار بیشتر از این است: 21 تن جان باخته اند و بسیاری از آن ها پیش از آن که جان خود را از دست بدهند، به بیمارستان منتقل شده اند تا جزء آمار جانباختگانِ این خانه سالمندان نباشند.
تعداد مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در خانه های سالمندان در نیویورک احتمالاً به میزان قابل توجهی کمتر از آمارِ واقعی، شمارش می شود. نیویورک فقط آن دسته از ساکنان خانه های سالمندان را که در همانجا جان باخته اند، حساب می کند و آن هایی که به بیمارستان منتقل و در بیمارستان درگذشته اند را در شمارش آمار جانباختگان در خانه های سالمندان به حساب نمی آورد.
محاسبه صحیحِ این آمار، هزاران تن را به تعداد مرگ و میر در خانه های سالمندان اضافه می کند. این در حالی است که تاکنون اندرو کومو، فرماندار دموکراتِ نیویورک، از اعلام رقم واقعی خودداری کرده است و همین امر موجب گمانه زنی ها شده است که این ایالت ارقام را دستکاری می کند تا به نظر برسد از ایالات دیگر عملکرد بهتری دارد و وخامت اوضاع غم انگیز این ایالت را کمتر نشان بدهد.
تقریباً هربار که از کومو درباره تعداد جانباختگان از کرونا در خانه های سالمندان نیویورک سوال شده، وی گفته است حدود 20 درصد، که این رقم بسیار کمتر از پنسیلوانیا با 68 درصد، ماساچوست با 64 درصد و نیوجرسی با 44 درصد است.
از طرف دیگر، اداره بهداشت نیویورک در بررسی های خود متوجه شده است که امسال، 21 هزار تخت در خانه های سالمندان خالی هستند که 13 هزار تخت بیشتر از حد انتظار است و تقریباً 2 برابر تعداد جان باختگانی است که در این خانه های سالمندان بطور رسمی اعلام شده است. در حالی که این افزایش تخت های خالی را می توان به پذیرش کمتر در این خانه ها نسبت داد و این که مردم عزیزانشان را در این شرایط از خانه های سالمندان خارج می کنند، اما گفته می شود یکی از علل خالی شدن بسیاری از این تخت ها این است که تعداد زیادی از افراد که دیگر آنجا نیستند ممکن است مرده باشند.
بر اساس شمارش آسوشیتدپرس، از 163 هزار مرگ ناشی از ویروس کرونا در سراسر آمریکا، بیش از 68 هزار تن از جانباختگان، از ساکنان و کارکنان خانه های سالمندان در این کشور بوده اند.
این تنها دروغی نیست که دولت ترامپ - برای بهره برداری انتخاباتی از آن - از به زبان آوردن آن شرم نمیکند. این دولت حتی در زمینه میزان حمایت از اسیب دیدگان از شیوع ویروس کرونا هم اغراق میکند.
به گزارش امروز شبکه تلویزیونی رویترز, گاوین نیوسم فرماندار ایالت کالیفرنیای آمریکا روز دوشنبه (10 اوت) گفت که کالیفرنیا نمی تواند دستورالعمل اجرایی که توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور امضا شده است, اجرا کند. در این دستورالعمل اجرایی بازپرداخت مزایای بیکاری به افرادی که به علت شیوع ویروس کرونا شغل های خود را از دست داده اند, تمدید شده است.
پس از شکست مذاکرات میان کاخ سفید و دموکرات ها در کنگره درباره بهترین راه برای کمک به آمریکایی ها به منظور مقابله کردن با بحران شیوع کرونا, ترامپ دستورهای اجرایی را امضا کرد که به گفته وی هر هفته چکی به ارزش 400 دلار برای افراد بیکار پرداخت می شود. این مبلغ از مبلغ 600 دلار در هفته که در اوایل این بحران تصویب شده بود, کمتر است.
ترامپ گفت 25 درصد از این مبلغ(600 دلار در هفته) را باید ایالت ها پرداخت کنند. البته ایالت ها به علت بحران کرونا به شدت با مشکلات بودجه ای مواجه هستند.
نیوسم گفت" هزینه این پرداخت ها برای کالیفرنیا و مالیات دهندگان آن بسیار بالا است زیرا تقریبا معادل هفتصد میلیون دلار در هفته می شود."
وی گفت" این ایالت منابع تایید شده برای تامین 700 میلیون دلار در هفته ندارد, بودجه ای که درباره آن هم تعهدی نکرده است. هیچ پولی در بانک های این ایالت وجود ندارد که برای این موضوع اختصاص داده شود. خیلی ساده است هیچ پولی نداریم."
این بدان معنا است که ترامپ با این سناریو خواسته است بگوید در زمان کرونا هم کاری برای آسیب دیدگان از این ویروس کرده است از آن بهره برداری انتخاباتی کند و هم با واگذاری مسئولیت به ایالتها از عمل کردن به همه وعدههای خود اجتناب ورزد.
------------------------------------------------------------
عبدالرضا خلیل