به گزارش خبرنگار حوزه فضای مجازی گروه علمی فرهنگی و هنری
خبرگزاری صدا و سیما، این جلسه با ارائه گزارشی از دستاوردهای سامانه هیأت آنلاین توسط آقای مجتبی جوانبخت عضو هیأت امنای سامانه هیئت آنلاین آغاز شد و گفت: همه دست اندرکاران این مجموعه به صورت افتخاری با آن همکاری میکنند و پیدایش سامانهای با چنینی زیرساخت قوی، مرهون انگیزه و تلاش شبانه روزی همکاران است.
وی افزود: هیئات مذهبی میتوانند با ثبت نام در این پلتفرم یک حساب کاربری دریافت کرده و از آن طریق مراسمهای مذهبی، سخنرانی و عزاداری ایام محرم را برای مخاطبانشان به صورت زنده منتشر کنند.
وی ادامه داد: به نماینده هر هیأت آموزش ارسال زنده تصاویر داده میشود که البته همکاران ما فیلم آموزشی در این خصوص تولید کرده اند.
آقای جوانبخت یادآور شد: به هر هیأت یک پیشخوان (پنل) پیامکی نیز داده میشود که از طریق آن میتوانند برای برنامههای خود اطلاع رسانی کنند. این پیشخوان (پنل) برای هیأتهای کوچک در ایام محرم ظرفیت ۵۰ هزار پیامک و برای هیأتهای بزرگ ظرفیت یک میلیون پیامک خواهد داشت.
آقای جوانبخت تأکید کرد: شاید مهمترین ویژگی هیأت آنلاین، ترافیک به طور کامل رایگان آن برای مخاطبان اپراتورهای مختلف باشد، زیرا هدف اولیه راه اندازی این سامانه تسهیل دسترسی به محتواهای مذهبی و رویدادهای زنده با شیوع کرونا بوده است.
همچنین آقای بنی هاشم، از اعضای هیأت امنای هیأت آنلاین در خصوص دستاوردهای این پلتفورم توضیح داد. تاکنون بیش از ۴۰۰ هیأت در سامانه ثبت نام کرده اند. پیش بینی ما حضور حداقل هزار هیأت از سراسر کشور در شروع ماه محرم است بدین معنی که در هر ساعتی از شبانه روز که مخاطبان به این سامانه مراجعه کنند، امکان بهره برداری از مراسمهای مذهبی را خواهند داشت.
وی افزود: قسمتی به نام حرم آنلاین روی سایت تعبیه شده که کاربران میتوانند به صورت ۲۴ ساعته تصاویر زنده حرم ائمه اطهار (علیهالسلام) را مشاهده کنند.
آقای بنی هاشم تصریح کرد: برنامه ریزی ما تنها برای ماههای محرم و صفر نیست و حتی در صورت از بین رفتن بیماری کرونا، سامانه به همین شکل و با ترافیک رایگان سرویس دهی خود را برای مخاطبان ادامه خواهد داد. از کارهای خوبی که انجام شده، فراهم آوردن بستر پخش زنده دروس استادان حوزه علمیه در هیأت آنلاین است که به زودی این امر نیز محقق خواهد شد و برای طلاب و عموم مردم قابل دسترسی خواهد بود.
آقای امیر تاجیک عضو هیأت امنای هیأت آنلاین نیز در سخنانی بیان کرد: راه اندازی هر سامانه مشابهی که مأموریت سرویس دهی به مخاطبان میلیونی دارد، برنامه ریزی طولانی مدت نیاز دارد که البته این مهم تنها ظرف چند روز به لطف خدا و با پیگیریهای خالصانه و دغدغه مندانه خادمان امام حسین (علیهالسلام) ظرف دو هفته نسخه اولیه این سامانه در ماه مبارک رمضان رونمایی شد.
وی اضافه کرد: استقبال چشمگیر مخاطبان بویژه در شبهای قدر قوت قلبی برای اعضای این سامانه بود و حمایت مداحان، سخنرانان مذهبی و عنایت ویژه مراجع عظام تقلید ما را بر توسعه کار مصممتر کرد.
مدیر سابق شبکه مستند اعلام کرد: به امید خدا برای ماه محرم و صفر برنامه ریزی زیرساختی خوبی داشته ایم و با همراهی اپراتورهای مختلف، کیفیت سرویس دهی سامانه را برای مخاطبان افزایش خواهیم داد.
در ادامه مراسم نشان خادم الحسینی سامانه هیأت آنلاین از سوی هیأت امنای این سامانه به مدیرعامل آسیاتک اعطا شد.
آقای بنی هاشم در خصوص این نشان توضیح داد: این نماد در گذشته به نام «عمود نیشابوری» شناخته میشده است که جزو قدیمیترین نمادهای عزاداری شیعه بوده است. چون هیأت آنلاین جزو جدیدترین روشهای عزاداری است، خط سیر جالبی برای انتخاب این نماد بود. این نماد توسط ۷ تن از استادان هنرمند طراحی شده است.
آقای یوسفی زاده نیز در سخنانی ضمن تقدیر از تلاشهای تیم هیأت آنلاین گفت: بنده معتقدم که خدمت به ائمه اطهار علیهم السلام لیاقت میخواهد و مفتخرم که امروز میتوانم سهم کوچکی در اشاعه فرهنگ ائمه داشته باشم. حضور تیم هیأت آنلاین در این مجموعه باعث افتخار است و ان شاء الله از ظرفیت موجود برای توسعه این سامانه استفاده خواهیم کرد