تونلهای ضدعفونی در پیشگیری از کرونا بیفایده است
مدیر امور آزمایشگاهها و آزمایشگاه مرجع سلامت استان اصفهان : تونلهای ضدعفونی کننده علاوه بر ایجاد مشکلات زیست محیطی روی افراد در معرض خسارات جبران ناپذیر وارد میکند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛سینا مباشری زاده گفت: دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکنون هیچ تاییدیهای به هیچ شرکتی برای تونلهای ضدعفونی کننده نداده است.
وی با بیان اینکه این دستگاهها به علت استفاده از ترکیبات ضدعفونی کننده مانند پراکسید هیدروژن، پراستیک اسید، هیپوکلریت سدیم، الکل، اشعه U.V و ازون نه تنها موجب مشکلات زیست محیطی میشود گفت: این دستگاهها خسارات جبران ناپذیری بر روی افراد در معرض، به ویژه قشر آسیب پذیر مانند کودکان و کهنسالان خواهد داشت.
وی با بیان اینکه عوارض در معرض قرار گرفتن با این عوامل بستگی به زمان مواجهه و غلظت این مواد دارد و میتواند موجب از بین رفتن حس بینایی، مشکلات تنفسی، مشکلات پوستی و یا حتی سرطان شود افزود: متاسفانه تعداد زیادی از شرکتها به علت آگاهی نداشتن درباره ضدعفونی کنندهها و عوامل بیولوژیک، فقط به دلیل تبلیغ سایتهای تبلیغاتی مبادرت به تولید و فروش این محصولات کرده اند.
مدیر امور آزمایشگاهها و آزمایشگاه مرجع سلامت استان اصفهان با بیان اینکه ویروس کرونا از لباس و کفش افراد منتقل نمیشود، افزود: ویروس به سرعت در مواجهه با نور خورشید از بین میرود.
وی با اشاره به اینکه ویروس کرونا در گلو و بینی بیماران ساکن میشود و از طریق دست افراد بیمار و یا قطرات ناشی از سرفه و عطسه بیماران منتقل میشود، گفت: هر سازمان یا ارگان دولتی و خصوصی که از این تجهیزات بدون مجوز استفاده میکند باید طبق قانون مسئولیت ایجاد عوارض ناشی از مواجهه این مواد را در افراد در معرض بپذیرد.
مباشری زاده با اشاره به هشدارهای قبلی بسیاری از متخصصان مربوطه و حتی دستور استاندار اصفهان مبنی بر استفاده نکردن بدون مجوز از این تجهیزات گفت:، هنوز شاهد استفاده از این تجهیزات و مواد خطرناک در اماکن عمومی هستیم.
وی از مردم خواست اصول اولیه بهداشتی را اجرا کنند و از ماسک در فضاهای بسته و عمومی استفاده کنند و شستشوی مرتب دستها یا ضدعفونی دستها با ترکیبات الکلی مورد تائید اداره کل غذا و داروی کشور را جدی بگیرند.