افزایش استفاده از لوازم دیجیتال در کودکان منجر به سندروم چشمان خسته خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اسپوتنیک، سندروم چشمان خسته، رهاورد زندگی دیجیتالی و تهدیدی برای کودکانی است که مداوم از تبلت، کامپیوتر و موبایل استفاده میکنند. این سندروم سبب خشکی چشم میشود که آسیب به قرنیه را در پی دارد. گفته شده که این سندروم با همهگیر شدن تکنولوژی در حال افزایش است.
چشم انسان به گونهای آفریده شده است که بهطور مداوم نیاز به پلکزدن و مرطوبکردن آن وجود دارد و این امر ناخودآگاه از سوی چشمان انسان انجام میشود اما افرادی که بهطور طولانی به صفحات موبایل، تبلت و کامپیوتر نگاه میکنند، کمتر پلک میزنند که سبب خشکی چشم میشود و احتمال وقوع این سندروم را بالا میبرد.
از علائم و نشانههای شایع سندرم چشمان خسته میتوان به قرمزی، خارش یا سوزش چشم، چشمان خشک و اشکآلود، تاری دید و حساسیت شدید به نور اشاره کرد.
محمدطاها کودکی است که بهعلت استفاده زیاد از گوشی موبایل و تبلت به این سندروم دچار شده است و نمیتواند چشمان خود را در برابر نور حتی اندکی باز نگه دارد. تصاویر او در شبکههای اجتماعی به دفعات منتشر شده است و دست به دست میچرخد.
بسیاری از کاربران با دیدن تصاویر محمدطاها در فضای مجازی ترسیدند و عنوان کردند که مشکل از والدین است که برای ساکت نگهداشتن کودک، بدون برنامه، لوازم دیجیتال را در اختیار کودکان قرار میدهند. به گفته بسیاری از کاربران، باید محدودیت یک ساعته و حتی کمتر در روز را برای کودکان در استفاده از لوازم دیجیتال در نظر گرفت تا سلامت جسم و روح آنان به خطر نیافتد.