مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: ظرفیت واحدهای سردخانهای نگهداری خرما در استان از سال ۹۳ تا کنون سه و نیم برابر شدهاست.
وی گفت: استان بوشهر در زمان حاضر ۶۴ واحد سردخانه با ظرفیت ۵۳ هزار تن خرما دارد در حالی که این میزان تا سال ۹۳ تنها ۱۵ هزار تن بود و این افزایش سبب میشود تا خرما در زمان نیاز در اختیار بازار و صنایع تبدیلی قرار گیرد و کیفیت آن حفظ شود.
قلی پور اضافه کرد: همچنین اکنون ۷۸ واحد صنایع تبدیلی خرما با ظرفیت ۸۵ هزار تن شامل بستهبندی و فرآوری در این استان وجود دارد که برای ۲ هزار و ۷۴۱ نفر شغل ایجاد کردهاست.
وی گفت: غالب این صنایع تبدیلی در دشتستان و تنگستان به عنوان نقاط خرماخیز استان ساخته شدهاست و علاوه بر بستهبندیهای متنوع و حفظ کیفیت خرما، محصولاتی مانند شیره، شکلات، حلوا، محصولات مغزدار شده، پودر هسته، خمیر و محصولات متفاوت دیگر از خرما تولید میکنند.
قلی پور افزود: سالانه ۱۶۰ هزار تن خرما در استان تولید میشود که همچنان ظرفیت و جای خالی برای فعالیت در زمینه صنایع تبدیلی در استان وجود دارد.
وی گفت: در سال جهش تولید نیز ۱۰ هزار تن به ظرفیت سردخانههای نگهداری خرما در استان بوشهر افزوده میشود که در قالب سه سردخانه ۳ هزار تنی و چند سردخانه با حجم کم است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی استان به صنایع تبدیلی شیلاتی به عنوان یکی دیگر از ظرفیتهای استان بوشهر اشاره کرد و افزود: ۵۱ واحد ظرفیت سردخانه با ظرفیت ۴۵ هزار تن در استان وجود دارد که بیش از تولید استان است و میتوان گفت با توسعه صنایع تبدیلی از سال ۹۳ تا کنون، ظرفیت استان در زمینه سرخانههای نگهداری ماهی و میگو تکمیل شدهاست.