به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن، کارشناسان بهداشت در انگلیس هشدار میدهند اگر سازمان ملی بهداشت و درمان این کشور، در صورت فرا رسیدن موج دوم همه گیری کووید ۱۹، بیماران غیرکرونایی را فراموش کند، دهها هزار نفر از بیماران غیرکرونایی نیز، درد خواهند کشید و جان خواهند باخت.
پروفسور نیل مورتنسون، رئیس دانشکده جراحان انگلیس گفت: "سازمان ملی بهداشت و درمان انگلیس، دوباره نباید همچون موج نخست همه گیری کووید ۱۹، با تعطیل کردن بخشهای غیرکرونایی، بیماران غیرکرونایی را فراموش کند و فقط به فکر بیماران کرونایی حاد باشد." وی افزود در موج نخست همه گیری، اقدامات تشخیصی و درمانی بیماران غیر کرونایی به فراموشی سپرده شد.
روزنامه گاردین هم به نقل از دکتر چاند ناگپاول، رئیس سازمان نظام پزشکی انگلیس نوشت: در دور نخست همه گیری کووید ۱۹، بیماران غیر کرونایی نتوانستند از خدمات معمول همچون آزمایشهای تشخیصی، مراجعات به درمانگاهها و استفاده از خدمات درمانی، برای بیماری هایشان بهرهمند شوند و این وضعیت در موج دوم همه گیری نباید تکرار شود.
وی با اشاره به فهرست طولانی نوبت درمان بیماران به علت معطوف شدن توان بیمارستانها به بیماران کرونایی افزود: بیمارانی همچون مبتلایان به سرطان، اختلالات قلبی، اشکالات تنفسی و یا مشکلات عصبی باید بتوانند در دور بعدی همه گیری نیز از خدمات بهداشتی و درمانی بهرهمند شوند.
به نوشته گاردین، در موج نخست همه گیری کووید ۱۹ در انگلیس در ماه مارس سال جاری میلادی، خدمات بهداشتی و درمانی مختل شد و بیماران غیر کرونایی از مراجعه به بیمارستانها پرهیز کردند و در نتیجه، هزاران بیمار مبتلا به سرطان و بیماریهای قلبی، در حالی که میتوانستند نجات یابند، جان باختند. همچنین به علت به تاخیر افتادن تشخیص و آغاز درمان بیماران در انگلیس، انتظار میرود شمار فراوانی در سالهای آینده، جان ببازند.
روزنامه گاردین به نقل از یک کارشناس نوشت ۷ تا ۳۵ هزار بیمار مبتلا به سرطان، سال آینده در انگلیس، به علت شناسایی نشدن به موقع بیماری و آغاز نشدن درمان، جان خواهند باخت.
به گزارش مرکز ملی آمار انگلیس، در ماههای آویل، میو ژوئن، بیش از یک میلیون عمل جراحی کمتر در انگلیس انجام شد و ۳۰ تا ۴۰ هزار بیمار مبتلا به سرطان نیز درمانشان آغاز نشد. همچنین هزاران بیمار، یا در بخشهای بیمارستانی بستری نشدند یا بدون درمان کافی از بیمارستانهای این کشور ترخیص شدند تا جا برای بیمارانی کرونایی فراهم شود.
براساس گزارش مرکز ملی آمار انگلیس، در جریان ماههای نخست موج اول همه گیری کووید ۱۹، حدود ۱۲ هزار بیمار غیر کرونایی، به علت هراس از رفتن به بیمارستانها و پیگیری درمان خود، بیش از دوران مشابه در سالیان گذشته، از مواردی همچون حملات و سکتههای قلبی، جان باختند.
آکادمی علوم پزشکی انگلیس ماه گذشته براورد کرد زمستان امسال، در صورت همزمانی با افزایش شمار بیماران مبتلا به آنفلوانزا و دیگر بیماریهای تنفسی فصل زمستان، احتمالا تا ۱۲۰ هزار نفر در انگلیس، از همه گیری کووید ۱۹ جان ببازند.