نسل جدید پنجه کربنی ”سی اسپورت پارس فلکس یک تیغه C“ با حضور معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری رونمایی شد، این دستاورد فناورانه امکان راه رفتن را برای معلولان قطع عضو فراهم می کند.
به گزارش خبرنگار حوزه علم و فناوری گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما؛ یک شرکت دانش بنیان موفق به ساخت پنجه های کربنی ورزشی شد که معاون علمی و فناوری رئیس جمهور امروز از این پنجه ها رونمایی کرد.
یک شرکت دانش بنیان در اصفهان در راستای ایجاد شرایط بهتر زندگی برای معلولان و جانبازان قطع عضو تأسیس شد تا محصولاتی با کیفیت را به عنوان جایگزین عضو از دست رفته طبیعی انسان تولید کند.
این شرکت توانسته اولین پنجه کربنی کشور را بعد از دریافت تأییدیه از اداره کل تجهیزات پزشکی و اتحادیه اروپا تولید کند.
پنجه های پیشرفته کربنی این شرکت با استفاده از کامپوزیت الیاف کربن تولید شده به طوری که بسیار سبک بوده و فرم بسیار ظریف آن موجب نصب آسان روی بدن فرد دچار قطع عضو شده است.
این پنجه کربنی سی اسپورت پارس فلکس یک تیغه C شکل از جنس کامپوزیت الیاف کربن با خاصیت فنری بسیار بالا و وزن پایین است که برای فعالیت های ورزشی افراد دچار قطع عضو تولید شده است و افراد ورزشکار با فعالیت بسیار بالا می توانند از آن بهره ببرند.
این نوع پنجه کربنی جهت کاربردهای روزمره طراحی نشده و تنها در انجام ورزش هایی مانند پیاده روی سریع و دومیدانی مورد استفاده قرار می گیرد.
طول بلند و سطح تخت پنجه کمک می کند که دونده ضمن حفظ تعادل به هنگام دویدن، انرژی قابل ملاحظه ای را در پنجه ذخیره شده و به هنگام جدا شدن از سطح زمین از آن در جهت افزایش سرعت استفاده کند.
همه طیف های سنی قطع عضو می توانند این نوع پنجه را استفاده کند.
این محصول امروز با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری رونمایی شد. در این رونمایی محمدمهدی بخشی کودک پنج ساله که به دلیل بیماری آنامولی (عدم رشد استخوان های پا از بالای زانو) دچار قطع عضو شده، حضور داشت؛ این کودک پنج ساله برای اولین بار از این محصول استفاده کرده است.
آقای سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در این مراسم گفت: هدف ما از اقتصاد دانش بنیان تولید چنین محصولاتی است که بتوانیم مشکلات مردم را حل کنیم. سلامت جزو حوزههایی است که غفلتهای تاریخی در آن داریم.
وی افزود: توسعه فناوری جدید از مسایلی است که باید به آن توجه ویژه شود.
آقای ستاری گفت: این پنجه کربنی شاید ظاهر سادهای داشته باشد، اما ذات مهندسی آن بالاست بویژه در علم مواد و مهندسی یک کار بدیع به حساب میآید.
وی افزود: یک گروه جوان از اصفهان بیش از هزار مورد فروش داشته اند و اینکه بتوانیم یک محصول را شخصی سازی کنیم بسیار مهم است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: ما درس نخواندیم تا به استخدام جایی بیاییم بلکه درس خواندیم تا ارزش افزوده ایجاد کنیم و مشکلات مردم را حل کنیم.
آقای ستاری افزود: امیدوارم این شرکت و شرکتهای دیگر نوآوریهای جدیدی داشته باشند.
آقای عابد مدیر عامل شرکت کامپوزیست گستر سپاهان هم در این جلسه گفت: ما حدود ۱۰۰ هزار قطع پا در کشور داریم که ۸۵ هزار نفر آنها افرادی هستند که تحت پوشش هیچ بیمهای نیستند.
وی افزود: در تعریف سازمان بهداشت جهانی هدف از ایجاد پروتز بهبود فیزیکی، بازگشت استقلال و برگشت به جامعه درنظر گرفته شده است.
آقای عابد گفت: ما توانسته ایم با ساخت این پروتزها افرادی مثل آقای صیاد سالاروند را به زندگی برگردانیم که توانسته قله اورست را فتح کند.
وی افزود: نزدیک به هزار پنجه تولید کردیم که حدود ۷۰۰ تای آنها توسط جانبازان استفاده شده و تصمیم داریم پس از رفع نیازهای داخلی پنجهها را به کشورهای همسایه تا عراق و سوریه ارسال کنیم.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به توجه این شرکت به تولید پروتزهای ورزشی گفت: یکی از اهداف ما تولید چنین پروتزهایی است، زیرا ورزش میتواند نشاط را به زندگی این افراد بازگرداند.
آقای عباد گفت: ما دو نوع پروتز ورزشی و برای زندگی روزمره تولید میکنیم و امیدواریم این پروتزها بتواند به استعدادهایی، چون آقای محمدمهدی بخشی که به شکل مادرزاد معلولیت داشت، اما حالا تصمیم دارد یکی از قهرمانان پارالمپیک شود پرانگیزه کنیم.
در ادامه آقای محمدمهدی بخشی کودکی که به کمک این پروتزهای کربنی امکان راه رفتن پیدا کرد با حضور در مراسم ابراز خشنودی کرد.
شرکت سی جی اس به منظور پوشش کلیه طیفهای سنی افراد قطع عضو این نوع پنجه را مطابق با استانداردهای جهانی در دو مدل برای کودکان و بزرگسالان طراحی و تولید کرده است.