تسطیح نشدن اراضی و گرمی هوا سبب شیوع بیماری قارچی چغندر شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان شمالی،مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: بیماری قارچی
محمد رضایی با بیان اینکه در اکثر خاکهای استان عامل قارچی وجود دارد، گفت: با توجه به اینکه بیماریهای قارچی خاک زی هستند، و راه حل شیمیایی هم برای مبارزه با قارچ چغندر قند وجود ندارد، با تناوب در کشت تا حدودی میتوان این بیماری را کنترل و یا کاهش داد.
وی افزود: علاو برآن باید از ارقامی استفاده کنیم که به پوسیدگی مقاوم باشد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان از علل شیوع این بیماری در اراضی تسطیح نشدن زمین، گرمی هوا و آبیاری غرقابی دانست و اضافه کرد: بهکارگیری روشهای علمی به هنگام آبیاری، تسطیح اراضی پیش از کشت، استفاده از ارقام مقاوم و استفاده نکردن از آبیاری سنگین و غرقابی از جمله راهکارهای مناسب برای پیشگیری از این بیماری و خسارت به کشاورزان است.
بر اساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی سطح ابلاغی برای استان کشت دو هزار و ۵۰۰ هکتار چغندر قند است و پیش بینی میشود امسال بیش از ۱۰۰ هزار تن چغندر قند از کشتزارهای منطقه برداشت شود.