استان سمنان؛
کشت نشایی
کشت نشایی در هزار و ۶۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی استان سمنان اجرا شده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما استان سمنان،
شاهمرادی، مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: کشت نشایی تاکنون در ۱۶۰۰ هکتار از زمینهای کشاورزی استان سمنان اجرا شده و قرار است تا دو سال دیگر هم در ۳۰ درصد از زمینهای کشاورزی استان اجرا شود. بیشترین سطح زیر کشت، در شاهرود با ۱۵۰ هکتار است.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان سمنان اظهار داشت: کشت نشایی ویژه محصولات پرآببر و سبزی و صیفی و جالیز است و تاکنون محصولات بادمجان و ذرت در سمنان، گوجه فرنگی، انواع صیفیجات و چغندر قند در شاهرود، پنبه در گرمسار و آرادان و فلفل در فرومد بهصورت کشت نشایی برداشت شده است.
شاهمرادی گفت: افزایش بهرهوری و سرعتبخشی به تولید محصول، کاهش ۲۵ تا ۳۰ درصدی مصرف آب، کاهش ۲۵ درصدی مصرف کود و سموم دفع آفات، کاهش نیاز به زمین کشاورزی در مراحل نخستین رشد تا یک دهم، مهیا شدن شرایط آسان برای کشت دوم، ایمنی در برابر تغییرات آب و هوایی مثل سرما و تگرگ دیررس در فصل بهار، کاهش نیاز به بذر وارداتی، صرفهجویی ارزی و بازاریابی و فروش به موقع، از مزایای توسعه کشت نشایی است.
روش کشت نشایی در واقع آغاز کاشت و مراحل نخستین داشت در گلخانه و انتقال نشا به زمین کشاورزی است که به علت کنترل گذران مراحل نخستین رشد در گلخانه، دارای مزایای بسیاری است.
استان سمنان ۱۹۸ هزار هکتار زمین کشاورزی با ۴۵ هزار بهرهبردار و سه گلخانه کشت نشایی دارد.