کرونا فرصتی برای تغییر در سبک کار و روش برگزاری جلسات
همهگیری بیماری کرونا فرصتهای جدیدی برای بهرهگیری بیشتر از تکنولوژیهای نوین ارتباطی ایجادکرد،اما در فارس همچنان موج سنتی جلسه ها ادامه دارد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس،شیوع ویروس کرونا دگرگونیها و چالشهای زیادی برای جامعه ایجاد کرده است، اما در نقطه مقابل، همهگیری این بیماری فرصتهای جدیدی را در بهرهگیری بیشتر از تکنولوژیهای نوین ارتباطی باز کرد، هرچند که به نظر میرسد استان فارس از این مواهب از جمله برپایی جلسات مجازی بیبهره است و کرونا نتوانسته است موج جلسات سنتی در این استان را درهم شکند.
تغییر سبک زندگی مردم با شیوع کرونا
با آمدن کرونا، سبک زندگی مردم در نحوه معاشرتهای خانوادگی و رفت و آمدهای اجتماعی به طور کامل تغییر کرده و هرچه ماندگاری این ویروس طولانیتر میشود سبک زندگی پا به مرحله جدیدتری میگذارد.
تکنولوژیهای نوین ارتباطی در ۲ دهه اخیر مورد توجه قرار گرفته بود، اما کرونا به چرخه حرکت در مسیر توسعه شبکههای ارتباطی شتاب بخشید.
بهره گیری از تکنولوژِ ی نوین ارتباطی در جلسه ها
کرونا شرایط فعالیت بخشهای مختلف را سخت و بسیاری از تجمعها و گردهماییها و آیینهای حضوری را تعطیل کرد، اما در این میان تکنولوژیهای نوین ارتباطی مانع قطع ارتباطات افراد در یک جامعه یا قشر شد و مردم با بهره گیری بیشتر از این تکنولوژی امورات خود را میگذرانند.
در سطح کلان کشور مشاهده میکنیم که رهبر معظم انقلاب، رییس جمهوری و برخی از وزیران و مدیران دستگاههای اجرایی ملی از طریق ارتباط ویدیو کنفرانس با بخشهای مختلف جامعه در ارتباط هستند و تحولات را رصد و رهنمودها و نکات لازم را ارایه میکنند.
حتی افتتاح پروژههای عمرانی که در گذشته هزینههای سنگینی برای آن صورت میگرفت اکنون از طریق یک ارتباط ویدیو کنفرانسی به بهره برداری میرسد که با این شیوه هم در زمان و هم در اعتبارات صرفه جویی میشود و همچنین مردم از بستر فضای مجازی به شکل کاملتری از جزئیات این طرحها قرار میگیرند.
دانشگاهها و مدارس که به شبکههای اجتماعی و دیگر شبکههای ارتباطی نقل مکان کردند و تجربه جدیدی در حوزه تعلیم و تربیت آنلاین رقم خورد؛ هرچند که مشکلاتی به دلیل پایین بودن سواد استفاده از تکنولوژیهای نوین ارتباطی وجود داشت، اما گامی رو به جلو در بهره گیری از تکنولوژیهای نوین ارتباطی در حوزه آموزش بود.
روزهای کرونایی و جای خالی جلسات ویدیو کنفرانسی در فارس
هرچند در سطح ملی بهره گیری از تکنولوژیهای نوین ارتباطی مورد توجه قرار گرفته، اما به نظر میرسد در سطح استانی از جمله استان فارس جای خالی بهره گیری از این ظرفیت خالی است.
هنوز مدیرانی وجود دارند که نپذیرفتهاند میتوان نشست ها، تجمعها و گردهماییها را به سبک جدید و با بهره گیری از ظرفیت تکنولوژیهای نوین ارتباطی برگزار کرد و به دنبال فراهم کردن زیرساخت آن نرفتند.
در استان فارس فعالیت برخی از دستگاههای اجرایی با آمدن کرونا متوقف شده و هنوز با گذشت حدود ۶ ماه از میهمانی کرونا پا به عرصه بهره گیری از دنیای جدید ارتباطی نگذاشتند.
از بین حدود ۱۵۰ دستگاه و نهاد استان فارس جز یک یا ۲ دستگاه اجرایی که به صورت آنلاین در طول این مدت نشست خبری با رسانهها برگزار کردند مابقی دستگاههای اجرایی هنوز باور به بهره گیری از دنیای جدید ارتباطی ندارند و هنوز هم دعوتنامههای جلسات حضوری برای رسانهها ارسال میشود.
هرچند در درون برخی از دستگاههای اجرایی استان از ظرفیت ویدیو کنفرانس در برقراری ارتباط با مدیران شهرستانی زیر مجموعه همان دستگاه استفاده شده است، اما هنوز در حوزه ارتباط بین دستگاهی از دنیای جدید ارتباطی بهرهای گرفته نشده است و همچنان مثل سابق جلسات حضوری برگزار میشود.
هنوز هم بسیاری از جلسات مهم و ضروری و حتی غیرضروری استان به صورت حضوری برگزار میشود و تدبیری برای برگزاری آنلاین این جلسات اندیشیده نشده و این در شرایطی است که در برخی از جلسات پروتکلهای بهداشتی رعایت نمیشود.
کرونا تا مدت زیادی دیگر میهمان ماست در این شرایط ضرورت دارد مسوولان استان در بخشهای مختلف هرچه سریعتر زیرساخت لازم برای بهره گیری از تکنولوژیهای نوین ارتباطی در برگزاری جلسات، همایشها و گردهمایی را در دستور کار قرار دهند.
جلسه های آنلاین وکاهش هزینه ها
بهره گیری از ظرفیت برگزاری جلسات آنلاین در بسیاری امور از جمله زمان، هزینههای حمل و نقل، هزینههای پذیرایی، هزینههای سوخت صرفهجویی میشود و از این رو، فرصت کرونا برای دگردیسی و تغییر در سبک کار و روش برگزاری جلسات را باید غنیمت شمرد.
براساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت از هفدهم تا ۱۸ مرداد ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۱۲۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی که یک هزار و ۴۹ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۲۴ هزار و ۶۹۲ نفر رسید.