به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما به نقل از بی بی سی، نه تنها سیاست دولت هند طی یک سال گذشته، اقتصاد کشمیر تحت کنترل هند را نابود کرده است، اکنون، در آستانه نخستین سالگرد ابطال اساسنامه جامو و کشمیر به دست پارلمان هند و لغو حکومت نیمه خودگردان این منطقه، دولت هند برای دو روزِ آینده، مقررات شدید منع عبور و مرور در این منطقه وضع کرده است.
مجری این شبکه ابتدا گفت: مقامات مسئول در منطقه کشمیرِ تحت کنترل هند مقرراتِ دو روزهِ منع رفت و آمد را به اجرا گذاشته اند. این اقدام به علت نزدیک شدن به زمان نخستین سالگرد تصمیم دهلی نو برای باطل کردن شرایط ویژه (خودمختاریِ نسبیِ) این منطقه، صورت گرفته است. موانع فولادی و سیم خاردار در خیابانها و جادههای اصلی بزرگترین شهر این منطقه، یعنی "سرینگر"، قرار داده شده است. هزاران سرباز هندی در مناطق مختلف در جامو و کشمیر در حال گشت زنی هستند.
مجری افزود: ایشلین کور، خبرنگار این شبکه، درباره اوضاع منطقهای گزارش میدهد که سالی پرتلاطم را پشت سر گذاشته است.
در ادامه خبرنگار بی بی سی اظهار داشت: در طول سالیان متمادی، هزاران گردشگر از سوار شدن بر قایق پارویی "عبدالکریم" در این منطقه، لذت میبرده اند، اما در خلال یک سال گذشته، عبدالکریم در اکثر شبها تنها بوده است، زیرا گردشگران به این منطقه نیامده اند. کلاً، صنعت گردشکری کشمیر، یک سال است که خوابیده است.
عبدالکریم به خبرنگار بی بی سی گفت: «خرید این قایق برای من ۱۵۰ هزار روپیه خرج داشته است و اخیراً نیز من ۵۰ هزار روپیه را نیز برای تعمیرِ آن هزینه کرده ام.»
خبرنگار این شبکه، در حالی که تصاویری از پارلمان هند در سال گذشته پخش میشد که نشان میداد یکی از اعضای پارلمان هند در حال قرائت یک بیانیه بود، گفت: این، همان اعلامیهای بود که مسیر آیندهِ کشمیر را تغییر داد. دقیقاً یک سالِ پیش، دولت نارندرا مودی، نخست وزیر هند، بند ۳۱۷ قانون اساسی این کشور را ملغی کرد و بدین ترتیب، خودمختاری کشمیر را از آن پس گرفت. استدلال دولت هند برای صورت دادن چنین اقدامی این بود که این اقدام باعث توسعه این منطقه خواهد شد.
این در حالی بود که این حرکت پارلمان هند باعث خشم مردم کشمیر و برپایی اعتراضات خیابانی در شهرهای این منطقه شد. منتقدان میگفتند: این حرکتِ دولت هند باعث میشود شهروندان هندی بتوانند در این منطقه- که دیگر شرایطی خاص یا ویژه نداشت- مِلک و املاک بخرند که باعث تغییر ترکیب جمعیتیِ این استان- که اکثریت شهروندان آن مسلمان هستند- خواهد شد. دولت هند، برای جلوگیری از ناآرامیها و اعتراضاتِ مردمی، منطقه کشمیر تحت کنترل خود را به حالت تعطیلیِ کامل درآورد و این اقدامِ دولت هند طی یک سال گذشته، اقتصاد جامو و کشمیر را در هم شکسته است.
نصیر حمید خان، عضو اتاق بازرگانی و صنایع کشمیر، به خبرنگار بی بی سی گفت: «زیانهای مالی شدید در برهه چهار ماهه از اوت تا دسامبر سال گذشته (مرداد ماه تا آذرماه ۱۳۹۸)، مشتمل بر ۱۸ هزار کرور (هر کرور، معادل ده میلیون روپیه است) به اقتصاد کشمیر وارد شد و علاوه بر آن، حدود ۵۰۰ هزار فرصت شغلی نیز در این منطقه از دست رفت و بسیاری از مردم بیکار شدند.»
خبرنگار در خاتمه افزود: با وجود این، هنوز هم تعطیلی کشمیر ادامه دارد. اقتصاد کشمیر خرابتر میشود و نومیدی و استیصال مردمِ این منطقه نیز عمیقتر از گذشته خواهد شد.