به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کیش، مدیر عملیات گازرسانی خط لوله کیش به گرزه ،گفت: این پروژه یک رشته خط لوله ۳۲ اینچ انتقال گاز و یک رشته کابل فیبر نوری به طول ۱۸ کیلومتر در فاصله جزیره کیش تا منطقه گرزه اجرا میشود.
خان احمدی گفت: هدف از اجرای این طرح ارسال گاز به نیروگاههای گازی جزیره کیش است.
وی افزود: خط لوله طرح گازرسانی به جزیره کیش از خط هفتم سراسری در شمال شهرستان بستک در استان هرمزگان آغاز و به نیروگاه گازی جزیره کیش منتهی می شود.
وی گفت: مطالعات مهندسی تامین کالا و اجرای لوله گذاری و کابل کشی پروژه کیش به گرزه را متخصصان شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران به عنوان پیمانکار این پروژه انجام می دهند.
وی با بیان اینکه برای انتقال گازرسانی کانالی به عرض ۴ متر و طول ۱۴۰۰ متر در دریا حفر شده است، گفت: شناور لوله گذاری در فاصله ۲۲۰۰ متری قرار گرفته و لوله از شناور به ساحل انتقال داده می شود.
خان احمدی گفت: این طرح طولانی ترین عملیات شور پولینگ یا همان کشش لوله به ساحل است.
وی گفت: دستگاه متعلق به یک شرکت داخلی است که کار کشش لوله را انجام می دهد و تعمیرات و راه اندازی آن توسط شرکت تاسیسات دریایی در حال انجام است.
خان احمدی گفت: دستگاهی که با ظرفیت ۲۵۰ تن در ساحل مستقر شده و یک وایر سه و نیم اینچی دارد به لوله داخل دریا متصل شده و از فاصله ۲۲۰۰ متری آن را به ساحل می کشاند.
وی گفت: تمام تجهیزات این دستگاه به صورت تمام اتوماتیک و ایرانی است و 200 نفر برای انجام این طرح مشغول به کار هستند.
خان احمدی گفت: در صورت تامین این دستگاه از خارج کشور برای اجاره آن یک میلیون و ۲۰۰ هزار دلار در هر ماه هزینه میشد و خود دستگاه هم ۴ میلیون دلار قیمت دارد.
اسماعیلی مسئول برنامه ریزی و کنترل پروژه گفت: طول این خط ۱۸ کیلومتر است و بهمن امسال به بهره برداری می رسد.
آقازاده مسئول هماهنگی اجرای پروژه گازرسانی کیش به گرزه نیز گفت: چیزی که قابل توجه است موقعیت جغرافیایی جزیره کیش است ، شمال جزیره کیش کم عمق ترین بخش جزیره است و این عامل باعث شده در فواصل جزر و مد از طرح عظیم از دریا قابلیت کشتیرانی واقعاً ندارد.
مسئول هماهنگی اجرای پروژه گازرسانی کیش به گرزه گفت: شناور لوله گذار در فاصله ۲۲۰۰ متری ساحل ایستاده و این عامل باعث شده طولانی ترین کشش لوله در خاورمیانه و ایران را در محدوده جزیره کیش شاهد باشیم.
وی ابراز امیدواری کرد بعد از اتمام این عملیات که حدود ۳۰ روز کاری خواهد بود ما آماده اتصال آن به خط لوله سراسری خواهیم بود.
اقای مختاری سرپرست کارگاه انتقال خط لوله کیش به گرزه نیز بابیان اینکه شرکت تاسیسات دریایی ایران یک شرکت بین المللی است،گفت: از سال ۹۷ واردجزیره شدیم ومقدمات گازرسانی انجام شده است.
وی گفت: تاکنون شرکت های دیگری برای گازرسانی ازدریا آمده اند ولی موفق به این کارنشدند.
مختاری گفت: شرکت تاسیسات دریایی تنها شرکتی است که موفق شد این کاررا باموفقیت انجام دهد و در این کار از پیمانکاران بومی جزیره نیز استفاده شده است.
سرپرست کارگاه انتقال خط لوله کیش به گرزه گفت: این پروژه باسرمایه گذاری ۳۰ میلیون دلار درحال اجراست .
مختاری گفت: نیروگاههای کیش از سال ۱۴۰۰ از سوخت آلاینده گازوییل جدا می شوند و هم اکنون روزانه یک میلیون و۲۰۰ هزارلیترگازوییل جهت تامین آب وبرق جزیره مورد نیاز است.
محمدی رئیس اداره محیط زیست منطقه آزاد کیش در خصوص اجرای این طرح گفت: سازمان محیط زیست و اداره محیط زیست منطقه آزاد کیش اجرای این طرح را تایید کرده است و در محل انتقال لوله به جزیره که منطقه حساس و زیستگاه ساحلی است اقداماتی از جمله جابجایی مرجان ها انجام شده است تا محیط زیست آسیب کمتری ببیند.