پیله چی افزود: کارهای جهاد دانشگاهی باید هم مهارت و هم اشتغال ایجاد کند و حتما دوره های آموزشی جهاد دانشگاهی باید پیوست اشتغالزایی داشته باشد.
وی بیان کرد: 5سال است که جهاد دانشگاهی استان در مسیر آموزش همراه با اشتغالزایی فعالیت می کند و سالانه از 20هزار نفری که برای آموزش وارد جهاد دانشگاهی می شوند، درصد بالایی جذب بازار کار خواهند شد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان به مأموریت های جهاد دانشگاهی در مسیر تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اشاره کرد و گفت: جهاد دانشگاهی هم در عرصه آموزش و هم پژوهش و هم فناوری و فرهنگی فعالیت می کند و بسیاری از مردم از این خدمات بهره مند می شوند و در 40سال اخیر بیش از 100طرح پژوهشی، روانه بازار تولید و مصرف شده است.
پیله چی افزود: جهاد دانشگاهی یک نهاد علمی غیر دولتی و برای این نهاد بودجه جاری تعیین نشده است.
وی گفت: کمکی که به جهاد دانشگاهی می شود تنها 8 درصد از نیازهای آن را تعیین می کند و باید 90 درصد از هزینه ها را خودمان تعیین کنیم.
رئیس جهاد دانشگاهی استان به فعالیت ها در حوزه سلول های بنیادی و بانک خون بند ناف اشاره کرد و گفت: این بانک از سال 84 در کشور آغاز به کار کرده است و امروز بزرگترین بانک خون بند ناف در غرب آسیا متعلق به جهاد دانشگاهی است.
پیله چی افزود: خون بند ناف در درمان بسیاری از بیماری های صب العلاج کاربرد دارد و امروزه به دلیل شیوع بیماری های مختلف از جمله سرطان ها، رویکرد مردم به استفاده از خون بند ناف تغییر کرده است.
وی گفت: بالای هزار نمونه گیری در 7 سال گذشته در نمایندگی بانک خون بند ناف در استان انجام شده است و با توجه به اینکه هزینه این ذخیره سازی حدود 3 میلیون تومان است افراد به صورت اقساط نیز می توانند این هزینه را پرداخت کنند.
رئیس جهاد دانشگاهی استان افزود: در حوزه معاونت پژوهش فعالیت های مختلفی داریم که یکی از موارد آن به حوزه سلامت و درمان اختصاص دارد که در حال حاضر مرکز ناباروری در بسیاری از استان های کشور از جمله قزوین فعال است.
پیله چی گفت: جهاد دانشگاهی با تأسیس پژوهشکده سرطان در حال حاضر همسو با کشورهای دنیا، در مرزهای دانش فعالیت می کند.
وی خاطرنشان کرد: خودباوری و بومی سازی در حوزه های مختلف، از جمله اقدامات مهم جهاد دانشگاهی در 40 سال گذشته است و سیاست کلی ما این است که همواره توان داخلی را تقویت کنیم و اگر فناروی ای نداریم، به آن دست پیدا کرده و آن را بومی سازی کنیم.
رئیس جهاد دانشگاهی استان افزود: مرکز هنر و معماری جهاد دانشگاهی تعاملات خوبی در سطح کشور دارد و در تمامی استان های کشور خدمت رسانی می کند.
پیله چی گفت: بسته بندی محصولات تولیدی در استان قزوین یکی از موضوعات مهمی است که در مرکز هنر و معماری جهاد دانشگاهی استان در حال بررسی و مطالعه است چرا که دستیابی به این موضوع، بازار داخلی و صادرات محصولات تولیدی استان را چند برابر می کند.
وی تأکید کرد: در چند سال اخیر این باور ایجاد شده است که اگر به جوانان میدان داده شود، توانمندی این را خواهند داشت که عرصه های بزرگی را رقم بزنند.
رئیس جهاد دانشگاهی استان افزود: مسئولان باید به جوانان میدان بدهند و در استان قزوین نیز مدیران ارشد استان توانسته اند با میدان دادن به جوانان اتفاقات بزرگی را رقم بزنند.
به گفته پیله چی؛ متولی حوزه درمان دانشگاه علوم پزشکی است اما جهاد دانشگاهی همسو با مسئولان در مسیر توسعه سلامت در کشور گام برداشته است.
وی تصریح کرد: جهاد دانشگاهی آمادگی دارد خدمات متفاوتی برای توسعه صنعت دام و طیور و سایر بخش های صنعتی از جمله فرش در استان انجام دهد و آنها را به مرحله تجاری سازی، صادرات و ارزآوری برساند.
به گفته رئیس جهاد دانشگاهی استان؛ کلنگ مجتمع تحقیقات و فناوری استان سال گذشته به زمین زده شد و برنامه ریزی ما برای احداث آن 4 ساله بود و در تلاش هستیم تا سرعت احداث آن را افزایش بدهیم.
پیله چی افزود: تأمین اعتبار این مجتمع پژوهشی از طریق مختلف از جمله خیران صورت می گیرد و هر چقدر زودتر این مجتمع راه اندازی شود بر کاهش میزان آسیب های اجتماعی در استان و کشور اثر گذار خواهد بود.
وی از خیران استان خواست برای احداث مجتمع تحقیقات و فناوری استان کمک کنند تا زودتر این مجتمع درمانی احداث شود.
آریایی فر، استاد دانشگاه نیز در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه قزوین خاطرنشان کرد: جهاد دانشگاهی در این 40سال در حوزه های مختلفی فعالیت و موفق عمل کرده است.
وی افزود: مرکز درمان ناباروری رویان جهاد دانشگاهی با همت جهادگران جهاد دانشگاهی مشکل زوج ها را بر طرف کرده است.
آریایی فر گفت: جهاد دانشگاهی توانسته در 40سال اخیر 13473 پروژه را به ثمر برساند.
این استاد دانشگاه عقب ماندگی جهاد دانشگاهی در حوزه های علمی و آموزشی را رد کرد و گفت: جهاد دانشگاهی نسبت به سایر دستگاه هایی که متولی آموزش و تربیت نیروی کار هستند، در جایگاه و رتبه بالایی قرار دارد.
وی افزود: تحریمها نیز مانعی در مسیر تحقق اهداف جهاد دانشگاهی است و در این مسیر نیازمند توجه مسئولان به آموزش همراه با مهارت هستیم.
آریایی فر تصریح کرد: مهارت یا آموزش مبتنی بر مهارت؛ آینده جوانان این کشور را رقم می زند و با فراهم کردن زیرساختهای آموزشی و نظارت کافی بر نحوه آموزش و توجه به مهارت می توان در مسیر اشتغالزایی موفق بود.
این استاد دانشگاه درباره ساختار اقتصادی جهاد دانشگاهی گفت: خودگردانی، یکی از محدودیتهای اساسی در مسیر پیشرفت جهاد دانشگاهی است، بنابراین باید به دنبال رفع محدودیتها از جمله تعیین ردیف بودجه خاص باشیم.
وی افزود: درباره ردیف بودجه جهاد دانشگاهی پیشنهاد خاصی صورت نگرفته است.
آریایی فر به موضوع بومی سازی علمی از سوی جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: جهاد دانشگاهی در 40 سال گذشته در حوزه بومی سازی علم، رشد قابل توجهی داشته است که از جمله آنها می توان به دستگاه ازن ساز یا فناوری فرش قزوین اشاره کرد.
این استاد دانشگاه خودکفایی را به منزله وارد کردن فناوری و بومی سازی آن دانست و گفت: چه در حوزه صادرات و هم در حوزه واردات بایستی همزمان با هم فعالیت کرد و با شناخت پتانسیل های داخلی می توان به خودکفایی رسید که این موضوع می تواند افق روشنی برای جهاد دانشگاهی داشته باشد.
آریایی فر گفت: با توجه به رویکرد جهاد دانشگاهی و توجه خاص به فعالیت های دانش بنیان آموزش نیروی انسانی در دستور کار قرار گرفته است و سعی کرده ایم نیروی انسانی ماهر در استان پرورش دهیم.