رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: ضمن ملاقات با سفیر ترکمنستان، از طریق دیپلماسی پارلمانی ارتباط ایران با ترکمنستان را بیشتر و مستحکمتر از گذشته خواهیم کرد.
نماینده مردم کازرون در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از سوالات در مورد "وضعیت پیشرفت محدود فاز ۱۴ میدان نفتی پارس جنوبی" بود که وزیر پاسخ داد اشکالاتی در قرارداد اولیه وجود داشته، همچنین نوع انتخاب پیمانکار و ضمانتهایی گرفته شده از پیمانکار در گذشته کافی نبوده، ضمن آنکه قرارداد نیز در دوره مدیریتی وی منعقد نشده است.
به گفته وی، با توجه به تحریمها و عدم انتخاب درست پیمانکار و کنسرسیوم، توسعه این فاز از پارس جنوبی از پیشرفت لازم برخوردار نبوده، اما نماینده سوالکننده از پاسخها قانع نشده و قرار شد؛ موضوع در صحن مطرح شود.
این نماینده مجلس یکی دیگر از سوالات مطروحه در این جلسه را مرتبط با "قرارداد گازی ایران - ترکمنستان" عنوان کرد و گفت: وزیر نفت با موشکافی این قرارداد، درخصوص الحاقیها به قرارداد طی سالهای گذشته و تغییر قیمتها توضیحاتی ارائه کرد.
عباسی ادامه داد: اگرچه رای داوری دادگاه بینالمللی در جریان مناقشه گازی ایران و ترکمنستان به ضرر ایران نبوده است، اما از آنجا که باید ارتباط مجدد ایران با ترکمنستان به عنوان کشوری دوست و همسایه برقرار شود، مقرر شد؛ رئیس و برخی از اعضای کمیسیون انرژی با سفیر ترکمنستان ملاقات داشته باشند تا از طریق دیپلماسی پارلمانی ارتباط ایران با ترکمنستان بیشتر و مستحکمتر از گذشته شود.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه اکنون استانهای شمالی نیاز چندانی به گاز ترکمنستان ندارند، گفت: نمایندگان سوالکننده تقریبا از پاسخهای وزیر در رابطه با مناقشه گازی ایران و ترکمنستان قانع شدند به همین دلیل مقرر شد؛ کمیتهای به منظور رویت اسناد مربوطه تشکیل شود.