رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: با وجود قرار داشتن در سال پایانی برنامه ششم توسعه، هدف این قانون در زمینه زراعت چوب محقق نشده است.
آقای ساداتی نژاد با اشاره به اینکه واحدهای تولید ”امدیاف“ در کشور سالانه ۲ و نیم میلیون متر مکعب تولید دارند که حدودا نیمی از نیاز بازار داخلی را تامین میکنند، افزود: برای تولید بیشتر ام دی اف در داخل کشور و تامین نیاز کامل بازار به چوب بیشتری نیاز داریم.
وی با بیان اینکه با توجه به شرایط خاص جنگلهای کشور در قالب برنامه ششم توسعه برداشت چوب از آنها ممنوع شده است، تصریح کرد: برای تامین چوب مورد نیاز واحدهای تولید یا باید اقدام به واردات داشته باشیم و یا اینکه چوب مورد نیاز آنها را از طریق زراعت تامین کنیم.
آقای ساداتی نژاد با تاکید بر اینکه باتوجه به شرایط اقتصادی کشور زراعت چوب به منظور تامین نیاز واحدهای تولید ام دی اف صرفه بیشتری دارد، گفت: زراعت چوب نیاز به زحمت فراوانی ندارد و در زمینهای درجه دو و سه نیز میتوان این محصول را کشت کرد و میتوانیم از آبهای نامتعارف برای زراعت چوب استفاده کنیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه زراعت چوب اقتصاد پایداری را ایجاد میکند، افزود: در استان خوزستان و استانهای شمالی کشور امکان کشت انواع چوب وجود دارد، اما باید از کشاورزان این نوع کشت حمایت بیشتری انجام شود.
نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بر اساس قانون برنامه ششم توسعه میزان برداشت چوب از مزارع کشور باید سالانه ۷۰ هزار متر مکعب افزایش و توسعه داده شد، تصریح کرد: سازمان جنگلها تاکنون در زمینه توسعه زراعت چوب موفق عمل نکرده و توسعه سطح زیر کشت این محصول در سال تنها ۳ هزار هکتار بیشتر نبوده است.
وی با تاکید بر اینکه امیدواریم نگاه به زراعت چوب با توجه به تدوین طرح ملی رشد داشته باشد، افزود: زراعت چوب حفظ جنگلها را در پی دارد، متاسفانه علی رغم اینکه در سال پایانی برنامه ششم توسعه قرار داریم هدف این قانون در زمینه زراعت چوب محقق نشده است.
آقای ساداتی نژاد با بیان اینکه رئیس سازمان جنگلها و مراتع در نشست امروز قول داد که سطح زیر کشت چوب در سال ۹۹ به ۳۲ هزار هکتار رسانده شود، تصریح کرد: یکی از محورهای کمیته منابع طبیعی کمیسیون کشاورزی توسعه زراعت چوب است و این موضوع را رصد میکنیم.