چارهاندیشی برای کسب و کار معتادان بهبود یافته
استاندار کردستان گفت: دولت هزینههای مختلفی در بخشهای درمان اعتیاد متقبل میشود، ولی اثر بخشی آن کم و در فضای جامعه ملموس نیست.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، بهمن مرادنیا در سومین نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان اظهار داشت: پیش رفتن با دیدگاه سفید بودن استان از لحاظ اعتیاد و کم بودن آمار معتادان، فریفتن خودمان است و باید آمار این افراد بروزرسانی شود.
وی با بیان اینکه یکی از الزامات بازگشت معتادان پس از ترک به فضای کار و خانواده، ایجاد بسترهای مناسبی برای بازپروری و درمان آنهاست، افزود: بیشتر این افراد محل و ماوایی بعد از ترک اعتیاد ندارند و دوباره به دامان شوم مواد مخدر پناه میبرند.
مرادنیا ایجاد اردوگاه ماده ۱۶ را از نیازهای استان دانست و بر لزوم ورود سپاه و بسیج برای ایجاد این اردوگاه تاکید کرد.
وی احساس ناامنی و بسیاری از معضلات اجتماعی را پیامد اعتیاد برشمرد و یادآور شد: در جمع آوری معتادان باید ساماندهی کامل همه آنهایی که در استان هستند، مد نظر باشد.
استاندار کردستان گفت: در زمینه اعتیاد در استان یا هنوز با واقعیت روبرو نشدهایم، یا نمیخواهیم روبرو شویم و یا روبرو شده و نمیخواهیم واقعیت را بپذیریم چرا که در در جامعه معتادان به چشم میآیند و این یعنی تا چند سال آینده نمیتوان به همین وضعیت سفید امیدوار بود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان هم گفت: در ۲ هفته اخیر ۱۴۴ معتاد متجاهر در استان جمعآوری و به مراکز ترک اعتیاد معرفی شدند.
سردار علی آزادی اظهار داشت: از این تعداد ۳۱ نفر در سنندج و ۱۰۳ نفر نیز در دیگر شهرستانها شناسایی و جمعآوری شده اند.
وی با بیان اینکه این افراد با توجه به دستورالعملهای بهداشتی جمعآوری شدند، یادآور شد: تعطیلی کمپهای ترک اعتیاد به افزایش جرائم خرد در جامعه از جمله سرقت و خرده فروشی مواد مخدر دامن زده بود و علاوه بر آن باعث الگوپذیری جوانان از افراد متجاهر مصرف کننده مواد مخدر در ملاء عام و اماکن عمومی شده بود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر کردستان آسیب پذیری خانواده معتادان متجاهر در قبال آزار و اذیت آنان را از دیگر پیامدهای تعطیلی کمپهای ترک اعتیاد اعلام کرد و افزود: این افراد هم اکنون در ترکهای اجباری مراکز وابسته به بهزیستی بستری هستند.
سردار آزادی به افزایش ۱۹ درصدی کشفیات مواد مخدر در چهار ماه و ۱۰ روز گذشته در استان اشاره کرد و گفت: آمار کشفیات سال گذشته ۶۱۲ کیلو و ۲۴۱ گرم بود که این میزان امسال به ۷۱۷ کیلو و ۱۶۴ گرم افزایش یافته که ۸۵ درصد کشفیات از نوع تریاک است.
وی به متوسط سن معتادان دستگیر شده در استان نیز اشاره کرد و افزود: یک درصد این افراد بین ۱۵ تا ۲۰ سال، ۲۱ درصد بین ۲۰ تا ۳۵ سال، ۲۰ درصد ۵۰ تا ۶۰ سال و سه درصد ۶۰ به بالا بودند و بیشترین رده سنی با ۵۵ درصد را میانگین سنی ۳۵ تا ۴۰ سال به خود اختصاص داده ضمن اینکه ۳۸ درصد دستگیرشدگان بیکار و دارای مشاغل کاذب هستند.
سردار آزادی به اختصاص یک میلیارد و ۷۳۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان اعتبار در سال گذشته به حوزه پیشگیری، درمان و کاهش آسیب و مشارکت در زمینه مبارزه با اعتیاد در استان اشاره کرد و یادآور شد: این مبلغ امسال ۳۰۰ میلیون تومان بوده که به زودی به بهزیستی داده میشود.
مدیرکل بهزیستی کردستان هم با اشاره به نگهداری ۱۲۳ معتاد متجاهر در کمپهای اجباری و ۱۲۲ معتاد در کمپهای اختیاری ترک اعتیاد استان گفت: مرکز جامع اعتیاد با ظرفیت ۳۰۰ نفر به زودی در استان راه اندازی میشود که به صورت یک ساله تمام مراحل درمان تا مهارت آموزی و اشتغال معتادان را دنبال میکند.
سید صباح قریشی افزود: بانک اطلاعاتی غربالگری معتادان استان هم در دست راه اندازی است.
مدیر کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کردستان هم با بیان اینکه یکی از مطالبات اصلی مردم استان جمع آوری معتادان متجاهر است، افزود: این افراد چهره شهر را مخدوش کرده و از لحاظ تربیتی و اجتماعی هم برای شهروندان ناخوشایند است.
فرانک قدسی با اشاره به راه اندازی اردوگاه صیانت و حرفه آموزی در ۱۰ استان کشور، اجرای این طرح در استان را پیش زمینهای برای راه اندازی مرکز جامع اعتیاد برشمرد و گفت: تا زمانی که این اردوگاه در استان نباشد نمیتوان به گام دوم بازگشت فعال معتادان بهبودیافته به جامعه و فضای کسب و کار امید داشت.