در صورت تداوم افزایش قیمت
ممنوعیت خروج گوشت قرمز از خراسان رضوی
در صورت تداوم روند افزایش قیمت گوشت گوساله در بازار برخی ممنوعیتها در خروج این محصول از خراسان رضوی اعمال خواهد شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکزخراسان رضوی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در نشست کارگروه
تنظیم بازار استان گفت:
در یک ماهه گذشته قیمت چند قلم کالا در خراسان رضوی از میانگین قیمت آنها در کل کشور بیشتر شده است که از آن جمله میتوان به گوشت گوساله، روغن نباتی و برنج پاکستانی اشاره کرد.
علی رسولیان افزود:لازم است سازمان صنعت، معدن و تجارت و سازمان جهاد کشاورزی معیاری مشخص برای سنجش قیمت گوشت در نشستهای کارگروه تنظیم بازار استان ارایه دهند تا بتوان بررسی درستی در خصوص افزایش یا کاهش قیمتها نسبت به سایر استانها داشت.
وی گفت: نباید بین سه بخش دام، کشتارگاه و عرضه گوشت در بازار فاصله قیمتی زیادی باشد و وجود فاصله زیاد در یک زنجیره تولید تا عرضه نشان میدهد که فرآیند قیمت گذاری و توزیع آن کالا مناسب نبوده و دچار مشکل است.
رسولیان افزود: از این پس باید قیمت لاشه گوساله یا گوسفند در قیمتهای ارایه شده از گروه مواد پروتئینی در نشست کارگروه تنظیم بازار خراسان رضوی گنجانده شود و گزارشی از فرآیند تولید تا عرضه تهیه و ارایه شود تا دلیل فاصله قیمتی مشخص گردد.
مدیر موسسه صنعتی گوشت مشهد نیز در این نشست گفت: قیمت هر کیلوگرم لاشه گوساله در کشتارگاه مشهد ۵۲۰هزار ریال، لاشه گوسفندی سبک ۹۴۵هزار ریال و لاشه گوسفندی سنگین ۹۳۰هزار ریال است، اما زمانی که این لاشه تبدیل به قطعه میشود، مولفههای مختلفی برای قیمتگذاری آن توسط خرده فروشان اعمال میگردد.
سیدمجید موسوی افزود: نمیتوان شاخص قیمت لاشه گوساله یا گوسفند را ملاک تعیین قیمت قطعات گوشت از بین ۲۰فاکتور قرار داد لذا باید تدبیر دیگری برای جلوگیری از افزایش قیمتها در این بخش اندیشید.
رسولیان همچنین گفت: تاکنون سهمیه شکر طرح تنظیم بازار به میزان زیادی در بین بخشهای صنف و صنعت استان توزیع شده، اما آنچه در بازار عرضه میشود با قیمت مصوب شکر فاصله زیادی دارد.
وی اضافه کرد: فروشگاهها یا صنوفی که کمترین تخلف را داشتهاند، باید شناسایی شده و شکر در اختیار آنها قرار گیرد تا با قیمت مصوب عرضه کنند.
مدیر شرکت غله و خدمات بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست با تاکید بر این که هیچ کمبودی در تامین شکر بازار استان وجود ندارد گفت: در چهار ماهه ابتدای امسال بیشترین شکر طرح تنظیم بازار در طول سالهای گذشته به میزان ۳۳هزار تُن در استان توزیع شد که بیشترین توزیع نیز مربوط به بخشهای صنف و صنعت بوده است.
حمیدرضا نوری افزود: سهمیه جدید شکر خراسان رضوی نیز سه هزار و ۶۲۳تُن برای خانوار و ۱۴هزار و ۶۱۲تُن برای بخشهای صنف و صنعت است که تاکنون حوالهای برای بخش خانوار صادر نشده، اما از ۲۹تیرماه تاکنون فقط هزار تُن حواله شکر برای بخشهای صنف و صنعت استان صادر شده که نشان میدهد بازار از شکر اشباع شده است.
رییس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: در نشست قبلی کارگروه تنظیم بازار استان مصوب شد که شکر فله به قیمت هر کیلوگرم ۶۳هزار ریال تحویل صنف و به قیمت ۷۳هزار ریال برای مصرف کننده عرضه شود.
حمیدرضا رجوعی افزود: با این که سهمیه شکر تیر ماه خراسان رضوی توسط کارخانجات بسته بندی شده است، اما تقاضایی از سوی نمایندگان شبکه توزیع برای این نوع شکر صورت نگرفت.