نماینده رئیس مجلس در خصوص بررسی حادثه کلینیک سینا، گفت: سازمان آتش نشانی به موقع در محل حادثه حاضر و از قبل نیز اخطارهای لازم را صادر کرده است.
نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: مکاتبات لازم با دستگاههای مرتبط با این حادثه از جمله وزارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرداری تهران، آتش نشانی و شهرداری منطقه یک صورت گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه در گام بعدی به بررسی کوتاهیهای انجام شده قبل از وقوع حادثه ورود کردیم، تصریح کرد: قبل از حادثه وزارت کار باید ناظران کارگاهی را به این کلینیک اعزام میکرد تا شرایط را بررسی کنند، وزارت بهداشت و درمان مجوز این کلینیک را صادر کرده، شهرداری باید بررسیهای لازم برای تغییر کاربری ساختمان از مسکونی به درمانی را انجام میداد.
آقای شاکری با بیان اینکه آتش نشانی در سه مرحله اخطارهای رعایت نکردن نکات ایمنی در کلینیک سینا اطهر را صادر کرده است، گفت: سازمان آتشنشانی تنها ارگانی است که اخطارهای لازم را داده، اما این اخطارها بازدارندگی لازم را ندارند، اخطارهای صادره منجر به اعمال قانون ایمنی در کلینیک سینا اطهر نشده و این شیوه کار باید تغییر کند؛ با صدور مصوبه و تصویب قانون باید شرایطی فراهم شود که اخطارهای آتشنشانی منجر به حکم مقام قضایی برای اعمال ایمنیها لازم شود.
وی، افزود: بیشترین بار مسئولیت در خصوص کلینیک سینا اطهر بر روی دوش دفتر فنی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، این بخش بازرسیها لازم را نداشته و اخطاری را صادر نکرده و کلینیک در شرایط کاملا غیر استاندارد و اضافه بر محدوده قانونی از این ساختمانی مسکونی تغییر کاربری داده شده استفاده کرده است.
نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بازرسان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید کلینیک درمانی سینا اطهر را به عنوان یک کارگاه ثبت و بازرسیهای لازم را از آن به عمل میآوردند، گفت: از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قبل از وقوع حادثه هیچگونه نظارتی بر این کلینیک صورت نگرفته، هر کسی که مجوز فعالیت دریافت میکند باید رونوشتی از آن در اختیار این وزارتخانه قرار بگیرد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نظارت دستگاههای ذیربط در این حادثه منجر به بازدارندگی نشده است، عنوان کرد: به دلیل رعایت نکردن ایمنی و استانداردهای لازم در کلینیک سینا اطهر حادثه آتشسوزی رخ داده و متاسفانه ۱۹ نفر در یکی از طبقات این کلینیک جان خود را از دست دادهاند و این موضوع سوال بزرگی را ایجاد کرده که آیا آتشنشانی امکان نجات آنها را داشته است یا خیر؟
وی با اشاره به اینکه بررسی گفتوگوی خانوادهها با آتش نشانی و اورژانس که در زمان وقوع حادثه ثبت شده نشان میدهد فاصله زمانی موجود میتوانسته است منجر به نجات جان محبوسین شود، ادامه داد: یکی از شاهدین حادثه با انجام برخی از اقدامات توانسته است جان تعدادی از افرادی که در یکی از طبقات حبس شده بودند را نجات دهد.
آقای شاکری با تاکید بر اینکه سازمان آتش نشانی به موقوع در محل حادثه حاضر و از قبل نیز اخطارهای لازم را صادر کرده است، عنوان کرد: اگر سازمان آتش نشانی با کمبود نیرو، امکانات و ضعف در آموزش مواجه است باید برطرف شود، زیرا امید مردم در حوادث به آتشنشانی است.
وی با بیان اینکه باید در آموزش، تجهیزات و مدیریت سازمان آتش نشانی تجدید نظر شود، تصریح کرد: در اینگونه حوادث دادستانی به موضوع ورود و قاضی تعیین میکند تا منجر به صدور حکم قضایی شود، نکات ارائه شده در نشست امروز توسط خانواده حادثه دیدگان کلینیک سینا اطهر را به قاضی پروند و دادستانی منتقل میکنیم.
آقای شاکری با اشاره به اینکه نمایندگان مردم در مجلس باید حمایت لازم از خانوادههای حادثه دیدگان کلینیک سینا اطهر را داشته باشند و مشکلات آنها را برطرف کنند، ادامه داد: از ۱۹ نفر جان باخته کلینیک سینا اطهر تعداد زیادی کادر درمانی بودهاند که در حین عمل جراحی و تا آخرین لحظه در کنار بیماران باقی ماندهاند و در اثر گازگرفتگی جان خود را از دست دادهاند در حالی که میتوانستهاند با توجه به فرصت زمانی موجود جان خود را نجات دهند.
نماینده مجلس شورای اسلامی، گفت: خانوادههای حادثه دیدگان درخواست داشتند تا جانباختگان این حادثه به عنوان شهید خدمت قلمداد شوند، این درخواست مطرح و پیگیری میشود.
نماینده ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در بررسی پرونده حادثه کلینیک سینا اطهر در پایان خاطرنشان کرد: از حوزه مجلس باید کاری کنیم تا اقدامات دستگاههای ناظر و مسئول بازدارنده و پیشگیری کننده باشد این موضوع خواسته تمامی خانوادههای حاضر در این نشست بود تا دیگر شاهد چنین اتفاقات و حوادثی نباشیم.