با تکمیل تصفیهخانه فاضلاب ارومیه عموم مشترکین آب و فاضلاب در مرکز استان از خدمات آن بهره مند می شوند و بخش قابل توجهی از نیاز آبی حوضه دریاچه ارومیه تامین می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، آب در جوامع صنعتی نقش بی بدیلی
آبی که پس از مصرف و تبدیل شدن به فاضلاب در صورت مدیریت ناپایدار می تواند به عاملی برای آلودگی محیط زیست بدل گردد.
بر اساس تعریف علمی نیز فاضلاب که محلول رقیق متشکل از ۹۹ درصد آب و یک درصد جامدات آلاینده محیط زیست است ممکن است با ورود به طبیعت علاوه بر بر هم زدن تراز اکولوژیک خاک، به منشا آلودگی های بسیار بدل گردد که این مسآله ضرورت احداث فاضلاب را در شهرهای بزرگ صنعتی صدچندان می کند.
احداث تصفیه خانه های فاضلاب های شهری این روزها به دغدغه اصلی سیاستگذاران شهری و مدیران ارشد در حوزه محیط زیست بدل گشته است و همگان بر آنند تا با پاکسازی منابع آبی مصرف شده، آب؛ این نعمت بی همتای الهی را به چرخه طبیعت بازگردانند و و از هدر رفت این ثروت بی مثال جلوگیری کنند.
از سویی دیگر، استان آذربایجان غربی نیز دو دهه است با کاهش محسوس سطوح آب های زیرزمینی، خشکسالی و کاهش آب دریاچه ارومیه دست به گریبان است و از این روست که احداث تصفیه خانه ها در این استان نیز در راس برنامه ریزی های دول مختلف قرار گرفته است.
فرهاد کافی مولا که مسئولت معاونت بهرهبرداری و توسعه شرکت آب و فاضلاب آذربایجانغربی را بر عهده دارد می گوید: سه مدول تصفیهخانه در حال اتمام ارومیه این روزها به اتمام رسیده و پیش بینی کرده است که این تصفیه خانه تا پایان 1399 و همزمان با طرحهای مهم انتقال آب به دریاچه ارومیه افتتاح شود تا تمام مشترکین مرکز استان از آن بهره مند شوند.
او پیشرفت فیزیکی این طرح را بر اساس گزارشات فنی طرح، ۹۴ درصد عنوان کرده و می گوید: تا اتمام مرحله سوم این طرح ۴۰۰ میلیارد ریال هزینه شده و برای اتمام آن نیز به ۲۳۰ میلیارد ریال اعتبار دیگر نیاز نیاز است.
او گفت: مدول سوم تصفیه خانه ارومیه طی 24 ساعت ۶۰ هزار مترمکعب فاضلاب را تصفیه می کند.
سرپرست معاونت بهره برداری و توسعه شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی همچنین با اشاره به افزایش ظرفیت تصفیه فاضلاب در ارومیه به ۱۴۰ هزار متر مکعب در شبانه روز گفته: ۷۰۰ هزار نفر در ارومیه از مزایای این طرح بهره مند خواهند شد.
کافی مولا با اشاره به افق 20 ساله این طرح نیز گفته: تصفیه خانه فاضلاب ارومیه در سال ۱۴۲۰ یک میلیون نفر را تحت پوشش خود قرار خواهد داد.
مدیر دفتر استانهای ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز احداث این تصفیه خانه را یکی از منابع تامین آب مورد نیاز دریاچه ارومیه قلمداد می کند و می گوید: تامین ۵۲ میلیون مترمکعب از آب مورد نیاز دریاچه ارومیه یکی دیگر از مزایای طرح تصفیه خانه فاضلاب در ارومیه است.
فرهاد سرخوش فاز سوم و خط انتقال آب از تصفیه خانه فاضلاب ارومیه را از جمله اقدامات ستاد احیای دریاچه ارومیه عنوان کرده است.
وی با اشاره به طول ۱۱.۱ کیلومتری این خط انتقال از تصفیهخانه به دریاچه ارومیه، گفت: احداث این خط انتقال از سال ۱۳۹۶ آغاز شده و در حال حاضر بیش از ۷۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
سرخوش با تاکید بر اینکه هیچ کمبودی در تامین اعتبار برای اتمام فاز سوم تصفیهخانه فاضلاب ارومیه و خط انتقال آن به دریاچه وجود ندارد، بیان کرد: دولت برای مدیریت منابع آبی و احیای دریاچه ارومیه عزم جدی دارد و طرحهای انتقال آب به نگین آبی آذربایجان به زودی به بهره برداری خواهد رسید.
سرخوش با اشاره اینکه حوضه آبریز دریاچه ارومیه یک حوضه بسته است، گفت: شاهد تبخیر بالای آب دریاچه ارومیه در فصل گرما هستیم که در همین راستا اگر بخشی از آب تبخیر شده با طرحهای انتقال آب به دریاچه جبران شود، شاهد احیای نگین آبی آذربایجان در یک بازه زمانی مشخص شده خواهیم بود.
پیشتر، خطر زیست محیطی داشتن انتقال فاضلاب تصفیه شده به دریاچه ارومیه در شبکههای اجتماعی مطرح شد که کارشناسان این موضوع را رد کردند.
ارومیه که بزرگترین و پرجمعیت ترین شهر آذربایجان غربی است، ۱۱ هزار هکتار مساحت و بیش از ۸۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.