بر اساس مصوبه قرارگاه پدافند زیستی، برگزاری هرگونه تجمع و آیین مرتبط با عید غدیر خم در استان مرکزی ممنوع است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ استاندار مرکزی در نشست ستاد مقابله با کرونا استان مرکزی گفت: تمامی اجتماعات مرتبط با عید غدیر خم برای مقابله با بیماری کووید ۱۹ در استان میتواند کانون اشاعه سریع ویروس کرونا باشد بنابراین تمامی دستگاههای موظف هستند با حساسیت اجرای این مصوبه را در دستور کار قرار دهند.
سید علی آقازاده افزود: کنکور دانشگاهها نیز باید در استان مرکزی برگزار شود و نحوه برگزاری این امتحانات پس از تصمیم گیری در ستاد کرونا اعلام می شود.
وی گفت: قرارگاه پدافند زیستی در استان با نظم و مستمر برگزار میشود و نیاز است مصوباتی که در این نشستها تصویب می شود در راستای پیشگیری با دقت از سوی فرمانداران، دبیرخانه ستاد و دستگاههای اجرایی مربوطه اعمال و نظارت شود.
استاندار مرکزی افزود: دوایر دولتی، اعضای شورای تامین و دانشگاه علوم پزشکی باید با تلاش مضاعفی وظایف خود را در قبال مصوبات ستاد مقابله با کرونا پی بگیرند و دانشگاه علوم پزشکی استان باید برای دستگاههایی که تکالیفشان را برای مقابله با کرونا به درستی انجام نمی دهند برای اعلام جرم به دادگستری ارجاع دهد.
آقازاده گفت: آرامستان اراک براساس مصوبه قرارگاه پدافند زیستی استان از یک ماه گذشته باید بسته میشد در صورتی که اکنون باز است و شهرداری باید در این خصوص پاسخگو باشد.
وی با یادآوری تاکید مقام معظم رهبری در خصوص رعایت مسایل بهداشتی و رعایت مصوبههای ستاد ملی کرونا گفت: رعایت نشدن مقررات و مصوبات ستاد ملی و استانی مقابله با کرونا از سوی افراد و دستگاهها از نظر قانونی و شرعی جرم است و متخلفان باید پاسخگو باشند.
استاندار مرکزی افزود: همه مردم و مسئولان استانی برای مقابله با این ویروس باید اقدامات عملیاتی انجام دهند.
او گفت: هرسال آیینهای باشکوهی در ایام محرم و صفر برگزار میشود اما امسال با توجه به شیوع کرونا در کشور و استان و مقابله با بیماری کرونا به فرموده مقام معظم رهبری این آیینها باید متفاوت و هم راستا با مصوبات ستاد ملی کرونا برای آنها تصمیم سازی شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی هم گفت: ابتلا و مرگ و میر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در هفته گذشته شیب افزایشی و تندی گرفتهاست.
دکتر جمالیان افزود: ۱۵ نفر از پرستاران دانشگاه علوم پزشکی اراک هفته گذشته استعفا کرده اند و درخواست جذب پرستار از سوی این دانشگاه به نیروی انتظامی و تمامی دستگاههای مربوطه ارایه شدهاست.
وی گفت: در صورت خروج پرستاران طرحی دانشگاه علوم پزشکی اراک، این دانشگاه با کمبود پرستار برای ارایه خدمت به بیماران مواجه می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی افزود: بیتفاوتیها و عادیانگاری ویروس کرونا در بین مدیران، خستگی کادر درمان و بی تفاوتی آنان را به همراه خواهد داشت.
دکتر جمالیان گفت: استان مرکزی از نظر مرگ و میر بر اثر بیماری کووید ۱۹ جزء ۲ استان آخر جدول بود که در هفته گذشته جایگاه این استان هشت پله افزایش یافتهاست.