به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ نشریه تایم در گزارشی نوشت یک گزارش اخیرا منتشر شده نشان میدهد یک سوم کودکان جهان در خون خود سطح خطرناک سرب دارند.
در این گزارش به قلم ملیسا گودین آمده است: بر اساس گزارشی که جدیدا منتشر شده است، در جهان از هر سه کودک، یک تن سطح خطرناکی از سرب را در بدن خود دارد که این موضوع میتواند سبب ایجاد مشکلات فیزیکی یا روحی در درازمدت برای آنها شود. بر اساس این گزارش، اکثر کودکانی که سرب در بدنشان وجود دارد در کشورهایی زندگی میکنند که میزان در آمد در آنها پایین یا متوسط است.
این تحقیق که توسط موسسه بهداشت و ارزیابی انجام و توسط یونیسف در روز پنجشنبه منتشر شد نشان میدهد تا ۸۰۰ میلیون کودک در جهان پنج میکروگرم یا سطح بیشتری از سرب را در هر دسیمتر در بدن خود دارند، میزانی که میتواند سطح هوش یک کودک را سه تا پنج درجه کاهش دهد و همچنین میتواند سبب افزایش خشونت در آنها شود.
اکثر کودکانی که تحت تأثیر این موضوع قرار دارند در کشورهای با درآمد پایین یا متوسط زندگی میکنند و جنوب آسیا نیمی از این کودکانی را در جهان در خود جای داده است که در بدنشان سرب وجود دارد. هند بیشترین تعداد کودکان را در این زمینه به خود اختصاص داده است و ۲۷۵ میلیون کودک در این کشور بیش از پنج میکروگرم سرب در هر دسیمتر را در خون خود دارند.
هنریتا فور مدیر اجرایی یونیسف با صدور بیانیهای اعلام کرد: "با اندکی علائم اولیه، سرب بی سر و صدا تأثیری به شدت نامطلوب بر سلامت و رشد کودکان دارد و این مسئله احتمالا عواقب مهلکی در بر دارد. "
در این بیانیه همچنین آمده است: "ما با آگاهی از این که آلودگی سرب در چه سطحی گسترده است -و درک تخریبهایی که این ماده بر زندگی افراد و اجتماعات ایجاد میکند- باید یک بار برای همیشه اقدامات فوری را برای محافظت از کودکان انجام دهیم. "
در این گزارش همچنین آمده است زبالههای الکترونیکی، معدن، نقاشی و بافت ضعیف مواد میتواند سبب تولید مادهای شود که منبع آلودگی با سرب محسوب میشود. برای مثال، کودکان در بسیاری از کودکان مواد ناشی از عملیات غیر رسمی بازیافت تولیدات کارخانههای ذوب در فضای باز را استنشاق میکنند. "
اگرچه قرار گرفتن در معرض سطح بالایی از سرب میتواند کشنده باشد، اما استنشاق سطح پایین تری از این ماده همچنان میتواند تأثیرات طولانی مدتی بر سلامتی داشته باشد، به ویژه برای کودکانی که مغز آنها هنوز در حال رشد است. برای کودکان زیر پنج سال، قرار گرفتن در معرض سرب به صورتی ویژه خطرناک و با مسائل مربوط به سلامت روان و مشکلات رفتاری مرتبط است. کودکانی که در معرض سرب قرار دارند نیز بیشتر در مناطق فقیرنشین زندگی میکنند که دسترسی نامناسبی به مدرسه، غذاهای مغذی و مراقبتهای پزشکی دارند. قرار گرفتن در معرض سرب همچنین میتواند کودکان بزرگتر را تحت تأثیر آسیبهای کلیوی و بیماریهای قلبی عروقی قرار دهد.
با آن که این گزارش زنگهای هشدار را در ارتباط با مسمومیت با سرب در جهان به صدا در میآورد، اما نشان دهنده برخی امیدها نیز میباشد.
ریچارد فولر رئیس موسسه "پیور ارث" در سخنانی گفت: "خبر خوب این است که میتوان سرب را بدون آن که کارگران، فرزندانشان و محلات اطراف در معرض آلودگی قرار گیرند، بازیافت کرد. میتواند محلهای آلوده به سرب را اصلاح و ترمیم کرد. " او همچنین گفت: "مردم میتوانند در مورد خطرات سرب و توانمندی هایشان برای محافظت از خود و فرزندانشان آموزش ببینند. بازده این سرمایه گذاری بسیار زیاد است و شامل بهبود سلامتی، افزایش بهره وری، ضریب هوشی بالاتر، خشونتهای کمتر و آیندهای روشنتر برای میلیونها کودک در سراسر کره زمین میشود. "