سمپاشی دام ها علیه تب کریمه کنگو در کردستان
مدیر کل دامپزشکی کردستان : دامداران برای مقابله با تب کریمه کنگو دامها را سمپاشی کنند .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز کردستان ، مجتبی ورمقانی گفت: با توجه به فرا رسیدن فصل گرما و افزایش فعالیت کنه ها ، احتمال شیوع این بیماری افزایش پیدا میکند و سمپاشی دام و اماکن دامی ، تجهیز کشتارگاههای دام به سردخانه نگهداری گوشت و رعایت بهداشت فردی به هنگام تماس با دام ، گوشت و آلایشات دامی از راه های مبارزه با این بیماری است .
وی اضافه کرد : یکی از بهترین روشهای جلوگیری از سرایت بیماری علاوه بر رعایت بهداشت فردی ، نگهداری لاشه دام پس از کشتار ، حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴+ درجه سانتیگراد است.
وی با بیان اینکه خوشبختانه موردی از بیماری تب کریمه کنگو در کردستان مشاهده نشده است گفت : رعایت نکردن اصول بهداشتی در دامداریها ، این بیماری را تشدید کرده و از طریق کنههای آلوده به ویروس قابل انتقال است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان افزود : فروش مرغ زنده و کشتار غیرمجاز دام میتواند یکی از راههای انتقال بیماری باشد و باید در این خصوص رعایت بیشتری شود.
این مسؤول با بیان اینکه وجود این بیماری در دام علائم مشخصی ندارد، افزود: زمانی که ویروس در خون دام وجود دارد تب زودگذر و خفیفی ایجاد کرده و در انسان علائمی مشابه با آنفلوآنزا از جمله تب ، سردرد شدید ، سختی گردن ، درد شکم ، درد عضلانی ، درد کمر ، سوزش چشم و حساسیت به نور ایجاد میکند .
ورمقانی از مردم خواست در صورت مشاهده هر گونه علائم مشکوک با شماره تلفن ۱۵۱۲ دامپزشکی استان کردستان و یا مراکز بهداشتی محل سکونت خود تماس بگیرند.