رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران ، بر ساماندهی و رسمی شدن فعالیت های تجاری پیله وری و مرزنشینی در مرزهای مشترک سیستان و بلوچستان با کشورهای همسایه تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز سیستان و بلوچستان ، زادبوم دیشب در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی و شورای ساماندهی مبادلات مرزی استان با اشاره به قابلیت های تجاری و صادراتی در مرزهای مشترک سیستان و بلوچستان تصریح کرد: در حال حاضر شکل صادرات سیستان و بلوچستان ناشی از فعالیت های تجاری بصورت پیله وری و بازارچه های مرزی و مرزنشینی است که پتانسیل بالای کشور پاکستان و افغانستان در مجاورت کشورمان می طلبد تا شکل صادرات را به سمت صادرات بااستفاده از کارتهای بازرگانی و صادرکنندگان معتبر تغییر بدهیم .
وی بازار 16میلیارد دلاری کشور همسایه پاکستان و همچنین افغانستان و ضرورت سرمایه گذاری برای توسعه روابط تجاری و بازرگانی با تجار کشورهای همسایه را مورد تاکید قرار داد .
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به بسته بودن مرزها به دلیل شیوع کرونا گفت: هم اکنون 29 مرز کشور بازگشایی شده و امر صادرات و واردات و تجارت از طریق آنها با کشورهای همسایه در سلامت کامل انجام می شود.
وی درهمین زمینه اضافه کرد به دلیل بسته بودن مرزها ناشی از بیماری کرونا در سه ماهه اول امسال صادرات کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل 44درصد کاهش داشته است .
در این جلسه استاندار سیستان و بلوچستان هم با تاکید بر فراهم کردن زیر ساخت های لازم در بازارچه های مرزی و گمرکات دو سوی مرز ، از مرزهای سیستان و بلوچستان بعنوان یک قابلیت بزرگ در امر تجارت و صادرات نام برد .
موهبتی همچنین از توجه به هنر قالی بافی و برگزاری نمایشگاه های دائمی محصولات تولیدی استان در مناطق مختلف کشور و خارج از کشور بعنوان اولویت های مهم در حوزه ی توسعه تجارت استان نام برد .
دکتردهمرده و دکترسرگزی نمایندگان مردم حوزه شمال سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی هم بااشاره به قابلیت های تجاری و بازرگانی درمنطقه سیستان از جمله فرش بافی و توسعه فعالیت های بازرگانی احداث پل ابریشم در میلک بر ضرورت فراهم کردن زیر ساخت های لازم در این حوزه تاکید کردند.