بر اساس اطلاعات دولت آمریکا اقتصاد این کشور در بحبوحه همه گیری ویروس کرونا بزرگترین افول را که در تاریخ بی سابقه است، تجربه کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از خبرگزاری فرانسه، بر اساس اطلاعات دولت آمریکا که روز پنجشنبه منتشر شد، اقتصاد این کشور در بحبوحه همه گیری ویروس کرونا سقوط کرد و بزرگترین افول را که در تاریخ بی سابقه است، تجربه کرد.
کاهش ۳۲.۹ درصدی تولید ناخالص داخلی آمریکا در سه ماهه دوم امسال بدترین در نوع خود در سوابق بزرگترین اقتصاد جهان است، که از سال ۱۹۴۷ تاکنون به ثبت رسیده است.
در حالی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به مطرح کردن وعده بهبودی چشمگیر ادامه میدهد، موارد کووید-۱۹ در هفتههای اخیر مجددا افزایش یافته، نشانههای اولیه درباره بهبودی را تضعیف کرده و باعث شده است مقامات برخی ایالتها محدودیتهای کرونایی را مجددا اعمال کنند.
اطلاعات وزارت کار آمریکا نیز نشان دهنده دومین افزایش متوالی موارد درخواست برای استفاده از مزایای بیمه بیکاری در هفته گذشته در پی چندین هفته کاهش این موارد است.
آمار رشد اقتصادی که به طور جداگانه توسط وزارت بازرگانی آمریکا منتشر شد، همچنین نشان میدهد در مقایسه با سه ماهه مشابه سال ۲۰۱۹, فعالیتهای اقتصادی ۹.۵ درصد کاهش یافته، که این نیز بدترین رقم در تاریخ است.
نیل بردلی Neil Bradley, معاون رئیس اتاق بازرگانی آمریکا، در بیانیهای اعلام کرد: خبر حیرت انگیز سقوط تاریخی تولید ناخالص داخلی در سه ماهه دوم باید همه ما را تکان دهد.
وی افزود: این اطلاعات "باید کنگره را وادار کند برای ارائه کمک موقت و هدفمند به آمریکاییهای بیکار، کارفرمایان، دولتهای محلی و ایالتی و حفاظت از کسب و کارهایی که از دستورالعملهای بهداشت عمومی پیروی میکنند، فورا اقدام کند".
این سخنان در شرایطی بیان میشود که کنگره در حال حاضر درگیر بحثها درباره ابعاد طرح بعدی بودجه است.
بلافاصله پس از انتشار این اطلاعات، ترامپ در توییتر از احتمال تقلب در انتخابات خبر داد و پیشنهاد داد انتخابات سوم ماه نوامبر به تعویق بیافتد.
وزارت کار آمریکا روز پنجشنبه اعلام کرد درخواست بار اولیها برای استفاده از مزایای بیمه بیکاری در هفته منتهی به بیست و پنجم ماه ژوئیه به ۱.۴۳ میلیون مورد افزایش یافت.
این درخواستها که ماه مارس در بحبوحه حذف گسترده فرصتهای شغلی در آغاز شیوع ویروس کرونا افزایش یافت، چند هفته بود رو به کاهش بود.
نانسی واندن هوتن Nancy Vanden Houten, اقتصاددان ارشد موسسه آکسفورد اکونومیکس Oxford Economics, در تحلیلی اعلام کرد: تازهترین اطلاعات درباره مطالبه بیمه بیکاری نشان میدهد که افزایش مجدد موارد کووید-۱۹ در حال لطمه زدن به بهبود اوضاع بازار کار است.
اطلاعات همچنین نشان میدهد صادرات بیش از ۶۴ درصد و واردات نیز ۵۳.۴ درصد کاهش یافته است.