سخنگوی سازمان سنجش: بیش از ۱۷۵ هزار داوطلب آزمون دکتری ۹۹ فردا در ۶۰ حوزه امتحانی برای ورود به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی رقابت میکنند.
سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور تصریح کرد: فرآیند آزمون دکترای با اعلام مهلت ثبت نام از آذر ۹۸ آغاز شد و بحث طراحی سوال، تعیین حوزهها، طراحی پورتال آزمون در پی آن صورت گرفت، اما در مواجهه با بیماری کرونا، زمان برگزاری این آزمون ۴ مرتبه تغییر کرد که این تغییرات، فشار مضاعفی را به همکاران ما و تیم اجرایی برگزاری آزمون در سازمان سنجش و در دانشگاههای مجری وارد کرد.
وی ادامه داد: دکتری به دلیل شیوع ویروس کرونا در شرایط خاص و با رعایت شیوه نامههای بهداشتی ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا برگزار میشود.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به افزایش تعداد حوزه های برگزاری آزمون گفت : در سال گذشته برای آزمون دکترا 105 حوزه در کل کشور داشتیم که امسال به 143 حوزه رسید یعنی حدود 40 درصد افزایش داشته است.
سخنگوی سازمان سنجش گفت : با توجه به مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در آزمون های کارشناسی ارشد و سراسری افزایش روزهای برگزاری آزمون داشتیم ، آزمون کارشناسی ارشد قبلا در سه نوبت و در دو روز برگزار می شد ولی امسال در سه روز پنج شنبه ،جمعه و شنبه 16، 17 و 18 مرداد برگزار می شود .
خانم زرین آمیزی افزود :روزهای برگزاری آزمون سراسری نیز از دو روز به 4 روز افزایش پیدا کرده است و ان شاءالله بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا در روزهای 29 ، 30 و 31 مرداد و یکم شهریور برگزار می شود.
وی با اشاره به تمهیدات بهداشتی در این آزمون ها گفت : فاصله بین صندلی ها از سوی وزارت بهداشت حداقل یک متر در نظر گرفته شده بود و پیشنهاد 120 سانتی متر را داشتند که ما حتی این مقدار را هم افزایش دادیم و فاصله صندلی داوطلبان را به 160 سانتیمتر رساندیم .
سخنگوی سازمان سنجش با اشاره به افزایش حدود 50 درصدی عوامل اجرایی برای آزمون ها گفت : همه عوامل اجرایی اعم از رابطان ، مراقبان و بازرسان بدنی و تطبیق عکس مجهز به لباس های مخصوص (گان، محافظ چشمی و ماسک) هستند و مرتبا دستهایشان را ضدعفونی می کنند و تمهیدات بهداشتی را انجام می دهند.
خانم زرین آمیزی تاکید کرد: داوطلبان آرامش داشته باشند و مطمئن باشند این آزمون با موفقیت و خیلی خوب برگزار می شود و جای نگرانی وجود ندارد .
سخنگوی سازمان سنجش در پاسخ به پافشاری برخی برای لغو مجدد آزمون ها و برگزاری آنها در تاریخی دیگر گفت : سازمان سنجش مجری برگزاری آزمون است و هر زمان ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا تشخیص دهد که آزمون ها باید به تعویق بیفتد سازمان سنجش، آزمون ها را به تعویق می اندازد و هر زمانی که برای برگزاری آزمون ها تعیین کند ما خود را برای برگزاری آزمون در آن تاریخ ها آماده کرده ایم و این تاریخ ها نیز همه مصوب و اعلام رسمی خود ستاد ملی مقابله با کروناست.
خانم زرین آمیزی افزود : در تعلیق یا تعویق آزمون ها باید جوانب مختلفی را مدنظر قرار داد نخست این تاخیرهای پیاپی موجب یک گسست علمی در کشور می شود و مانع از ورود نخبگان به دانشگاهها خواهد شد زیرا اگر آزمون امسال برگزار نشود به این معنا نیست که ما پذیرشمان برای سال آینده دو برابر می شود چون دانشگاهها چنین زیرساختی ندارند و سال آینده نهایتا بتوانند با 10 یا 20 درصد افزایش ظرفیت دانشجو بپذیرند .
وی با اشاره به مکاتبات دانشجویان با سازمان سنجش مبنی بر برگزاری آزمون ها گفت : بسیاری از داوطلبان که امسال آمادگی حضور در آزمون را دارند ، متضرر می شوند و بسیاری از داوطلبان از طرق مختلف مثل صدا و سیما و خبرگزاری ها از ما می خواهند آزمون ها را برگزار کنیم زیرا خواهان ورود به دانشگاهها هستند که در چنین شرایطی متضرر اصلی این تعویق ها خود داوطلبان هستند.
سخنگوی سازمان سنجش گفت : از نظر علمی معلوم نیست ما تا چه زمانی درگیر بیماری کرونا هستیم و توصیه همه متخصصان این است که مردم بتوانند با این وضعیت ، زندگی خودشان را تطبیق دهند و کرونا نباید زندگی و آینده داوطلبان را تحت تاثیر قرار دهد.
به گفته سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور، آزمون دکتری تخصصی PHD سال ۹۹ در هشت گروه آموزشی و ۳۴۵ کد رشته امتحانی شامل ۱۶۳ کد رشته گروه آزمایشی علوم انسانی، ۴۵ کد رشته علوم پایه، ۶۰ کد رشته گروه فنی و مهندسی، ۳۵ کد رشته گروه کشاورزی، ۷ کد رشته هنر، ۲۶ کد رشته دامپزشکی و ۹ کد رشته زبانهای خارجی، برای پذیرش دانشجو در دورههای روزانه، شبانه دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاهها و موسسات آموزشی غیر انتفاعی، غیر دولتی و همچنین پردیس خودگردان دانشگاهها برگزار میشود.
خانم زرین آمیزی افزود: داوطلبان تا پایان امروز فرصت دارند کارت ورود به جلسه آزمون را دریافت کنند.
سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: براساس آخرین اطلاعات در خصوص راههای انتشار ویروس کرونا و مخاطرات احتمالی آن در حوزههای برگزاری آزمون، انتظار میرود مواردی که برای حفظ سلامتی آنها، سایر داوطلبان و خانوادههای مهم است را رعایت کنید.
نکات مهم بهداشتی در آزمون دکتری
وی با بیان اینکه طبق شیوه نامه بهداشتی داوطلبان باید زمان مناسب منزل تا حوزه امتحانی را برآورد کنند و به موقع در محل آزمون حضور داشته باشند، افزود: حوزه برگزاری آزمون از ساعت ۶:۳۰ صبح روز برگزاری آزمون آماده حضور داوطلبان خواهد بود و داوطلبان برای پیشگیری از تجمع، حضور خود را به دقایق پایانی موکول نکنند.
خانم زرین آمیزی گفت: داوطلبان باید از تردد بی مورد در محل آزمون جداً خودداری کنند و هنگام ورود و خروج به حوزه با دیگر داوطلبان فاصله مناسب (حداقل یک متر) را حفظ کنند.
سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور تصریح کرد: همراه داشتن ماسک ۳ لایه معمولی (بدون فیلتر) و استفاده صحیح از آن (از بالای بینی تا زیر چانه)، از ابتدای ورود به حوزه برگزاری آزمون تا پایان برگزاری آزمون و خروج از حوزه امتحانی الزامی است.
وی افزود: حوزههای آزمون از تحویل گرفتن هرگونه وسایل اضافی از جمله تلفن همراه، ماشین حساب، کیف دستی، ساک دستی، کتاب، جزوه و ... خودداری خواهند کرد؛ بنابراین اکیدا توصیه میشود داوطلبان به جز از موارد اعلام شده در اطلاعیه پرینت کارت و برگ راهنمای شرکت در آزمون و اوراق تشخیص هویتی، سایر وسایل را همراه نداشته باشند.
به گفته وی ، به همراه داشتن تلفن همراه حتی به صورت خاموش در جلسه آزمون فوق موجب محرومیت از گزینش در آزمون خواهد شد و داوطلبلن در زمان استقرار در محل صندلی از صحبت کردن با سایر داوطلبان مجاور جدا خودداری کنند.
خانم زرین آمیزی گفت: داوطلبان از تماس دستها با چشم، دهان و بینی در حین آزمون خودداری کنند و هنگام عطسه یا سرفه کردن از دستمال کاغذی استفاده کنند.
وی افزود: داوطلبان در صورت داشتن سوال ضروری از عوامل اجرایی در طول برگزاری آزمون حتما با رعایت فاصله مناسب و داشتن ماسک اقدام به صحبت کنند و در پایان آزمون تا زمان اعلام خروج از سالن توسط عوامل اجرایی همچنان بر صندلی خود مستقر باشند. ضمن اینکه به پیامهایی که حاوی نکات اجرایی و بهداشتی است و درجلسه آزمون از بلندگو پخش میشود با دقت گوش کرده و به آن عمل کنید.
بنا بر این گزارش ، نوشت افزار مورد نیاز از قبیل مداد، تراش و پاک کن به همراه داشته باشید. تاکید میشود رد و بدل کردن این لوازم در جلسه آزمونتخلف محسوب میشود. همچنین پاک کردن و ضدعفونی کردن دست بعد از درج اثر انگشت در پاسخنامه با پدالکلی (که توسط حوزه امتحانی تحویل داده میشود) حتما انجام شود.
داوطلبان سعی کنند از تماس دست با سطوحی که اغلب لمس میشود نظیر صندلی ها، دستگیره دربها و شیرآلات سرویس بهداشتی و... خودداری نموده و از دستمال کاغذی استفاده کنند.
طبق اعلام سازمان سنجش آموزش کشور تعداد ۵۴ نفر از داوطلبان دکتری به ویروس کرونا مبتلا هستند و داوطلبانی که فرم فوق را تکمیل کردند براساس دستورالعملهای وزارت بهداشت از سایر داوطلبان جدا شده و آزمون آنها در یکی از بیمارستانهای تعیین شده صرفاً در شهرهای محل برگزاری آزمون به همراه سایر داوطلبان مبتلا به کرونا برگزار خواهد شد.
پیش از این قرار بود آزمون دکتری سال ۹۹ دانشگاهها و موسسات آموزش عالی روز جمعه نهم اسفند ماه سال ۹۸ در حوزههای امتحانی تعیینشده برگزار شود که به دلیل شیوع کرونا ویروس این تاریخ چند مرتبه تغییر کرد.
من شرکت نمیکنم