گرمای هوا خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو را افزایش میدهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز سیستان و بلوچستان ، رئیس مرکز بهداشت زاهدان در آستانه فرارسیدن عید سعید قربان و رواج سنت حسنه قربانی کردن بین شهروندان سیستانی و بلوچستانی گفت: توجه به نکات بهداشتی در خرید و ذبح دام قربانی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه، ضرورت بیشتر دارد.
نجاتی با اشاره به اینکه 10 گروه بهداشتی در مناطق مختلف شهر بر مکانهای خرید و فروش دام و همچنین محل ذبح نظارت دارند، افزود: این بیماری از طریق گزش کنه و تماس با خون و بافت فرد آلوده منتقل میشود.
وی همچنین گفت: استفاده از عینک، ماسک، دستکش و چکمه در هنگام ذبح دام چه در منازل و چه در کشتارگاه برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری الزامی است.
رئیس مرکز بهداشت زاهدان همچنین گفت: شهروندان به هیچ وجه، کنه موجود در پوست و پشم دام را جدا نکنند و بلافاصله پوست آلوده را از محل زندگیشان دور کنند.
نجاتی افزود: نگهداری گوشت به مدت 24 ساعت در یخچال خطر ابتلا به این بیماری را کاهش میدهد.
وی همچنین دوران کمون این بیماری را بین یک تا سیزده روز بیان کرد و گفت: تب و لرز، سفتی گردن، درد عضلانی، سردرد و درد چشم از علائم این بیماری است.
از ابتدای امسال تاکنون 2 مورد ابتلا به تب کنگو در استان مشاهده شده است.