دبیر اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور از کاهش ۳۱ درصدی واردات نهادههای دامی در ۴ ماهه نخست امسال خبر داد.
دبیر اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور ایران گفت: کندی و کاهش روند تأمین ارز مورد نیاز واردات نهادههای دامی بزودی باعث تشدید کمبود نهادههای دامی در کشور خواهد شد.
وی اضافه کرد: متاسفانه هشدارهای دستاندرکاران زنجیره تولید مواد پروتئینی کشور و حتی تاکیدات رئیس جمهور طی ماههای گذشته، تاثیر زیادی در تامین ارز نهادههای دامی نداشته است به نحوی که آمار واردات نهادههای دامی از ابتدای سال ۹۹ حدود ۳۱ درصد کاهش داشته است و در صورت تداوم این وضعیت در ماههای آینده با کمبودهای بیشتری مواجه خواهیم بود.
دبیر اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور ایران ادامه داد: مجموعه دستاندرکاران به ویژه بانک مرکزی باید تدبیر ویژهای برای جبران و تامین فوری منابع مورد نیاز برای تامین ارز واردات نهادههای دام و طیور را مطابق برنامه سالانه اتخاذ کنند. البته برای تامین ارز واردات کالاهای اساسی از جمله نهادههای دامی تلاشهای مستمری از سوی دستگاههای مختلف از جمله بانک مرکزی صورت گرفته است و با توجه به محدودیتهای حاکم بر مسیرهای تامین و انتقال ارز باید قدردان این زحمات بود.
دبیر اتحادیه واردکنندگان نهادههای دام و طیور ایران گفت: تقریباً تأمین ارز برای کالاهای اساسی وارداتی متعلق به بخش خصوصی در بنادر کشور طی ۴ ماه گذشته از روند حداقلی برخوردار بوده و بدون تردید تداوم وضع موجود آثار و تبعات نامطلوبی در تامین سبد غذایی کشور با قیمتهای متعادل بر جا خواهد گذاشت.
حاجی زاده درباره محمولههای ذرت که در بازار عرضه میشود، افزود: بخش قابل توجهی از ذرت فعلی موجود در بازار نیز از طریق واردات اعتباری فعالان اقتصادی انجام شده است و تاجران و بازرگانان با استفاده از اعتبار شخصی خود این محمولهها را به صورت اعتباری خریداری کرده و بانک مرکزی موظف شده است که تا سه ماه بعد ارز آن را تامین کند.
وی تاکید کرد: بدون تردید اگر فعالان بخش خصوصی با استفاده از اعتبار خود اقدام به واردات نهادههای دامی نمیکردند تبعات کمبود کالا بر بخش تولید و توزیع بیش از پیش خودنمایی میکرد.
حاجی زاده گفت: با پیشنهاد اتحادیه و تدبیر ستاد اقتصادی کشور خوشبختانه امکان واردات نهادههای دامی به صورت اعتباری و تامین ارز مورد نیاز ۹۰ روز بعد از عرضه آن در بازار فراهم شده و بدون تردید تداوم و توسعه این روش در کنار اجرای به موقع تعهدات بانک مرکزی میتواند در زمان محدود بخش قابل توجهی از مشکلات فعلی را برطرف کند.
وی درپایان، مجددا از شخص وزیر جهاد تقاضا کرد که شخصا به موضوع رفع مشکلات جاری سامانه بازارگاه ورود کند تا چرخه توزیع نهادههای دامی از شفافیت و سرعت و دقت بیشتری برخوردار شود.