انسان ماهر محور توسعه است
در کشور ما، مدرک گرایی معضلی جدی است و مجالی برای مهارت آموزی باقی نگذاشته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین, مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان در گفتگوی ویژه خبری شبکه قزوین گفت: متاسفانه در کشور ما موضوع مدرک گرایی یکی از معضلات جدی است و تا زمانی که این موضوع وجود داشته و ارتقای شغلی و یا جذب بر اساس مدارک تحصیلی باشد در نتیجه گواهینامه مهارتی و یا توانایی فرد مورد توجه قرار نمی گیرد.
مددی افزود: انسان ماهر محور توسعه است و باید به این نکته بیشتر توجه کنیم و باید متناسب با شرایط بازار، توسعه آموزش ها را در دستور کار قرار دهیم.
وی به دو وظیفه عمده فنی و حرفه ای اشاره کرد و گفت: شناسایی نیازهای بازار و تربیت نیروهای ماهر از جمله اهداف سازمان فنی و حرفه ای است و بر همین اساس، سند توسعه مهارتی استان که نقشه راه آموزش نیروهای مهارت محور در استان است، با همکاری دستگاه های مختلف، تدوین شد.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان افزود: بر اساس قانون الزام به کار گیری نیروی ماهر، همه صنایع موظفند نیروهای ماهر و آموزش دیده را استخدام کنند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان گفت: 87 درصد از افرادی که در سایت های کاریابی استان ثبت نام کرده اند، فاقد مهارت هستند و با همکاری اداره کار در نظر داریم دوره های مهارت آموزی برای آنها برگزار کنیم.
وی افزود: با دانشگاه های استان از جمله دانشگاه های بین المللی امام خمینی، آزاد، فرهنگیان تفاهم نامه ای منعقد کردیم تا با استفاده از امکانات موجود در اداره کل فنی و حرفه ای استان، نیاز دانشگاه ها به تربیت نیروی ماهر را برطرف کنیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان خاطرنشان کرد: نیروهای دارای مهارت می توانند با مراجعه به اداره کل فنی و حرفه ای از حمایت های این سازمان بهره مند شوند.
مددی افزود: ما به دنبال این هستیم که با همکاری صنایع و همچنین شرکت شهرک های صنعتی، نیروهای تربیت شده در فنی و حرفه ای ها را مشغول به کار کنیم.
وی گفت: واحدهای صنعتی اگر درخواست جذب نیرو داشته باشند، وظیفه آموزش آنها را حتی اگر هزینه بر هم باشد، با استفاده از تهاتر بر عهده می گیریم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان تأکید کرد: مأموریت اصلی سازمان فنی و حرفه ای ایجاد نیروی کار ماهر و صیانت از این نیرو و ارتقای شغلی این افراد است و برای تحقق این موضوع باید در صنایع حضور جدی داشته باشیم.
به گفته مددی، تمام تلاش ما این است که بتوانیم نیروهای ماهر استان را برای دریافت تسهیلات و جذب در بازار کار، ساماندهی کنیم.
وی از مسئولان استان خواست تا موضوع آموزش نیروهای کار در استان را جدی بگیرند چرا که این موضوع، گام مهمی در راستای کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه و ایجاد شغل در میان جوانان است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان افزود: صدور مجوزهای آموزشگاه های آزاد حل و فصل شده است و مراجعان می توانند درخواست های خود را ثبت کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان نیز در ارتباط تلفنی با برنامه گفت وگوی ویژه خبری گفت: تا سال 1400 باید بتوانیم 50 درصد دانش آموزان در رشته های کار و دانش و فنی و حرفه ای تحصیل کنند که تا به امروز 35 درصد از دانش آموزان در این مقاطع در حال تحصیل هستند.
اصغری افزود: تفاهم نامه هایی با سایر دستگاه های اجرایی استان امضا شده است تا بر اساس موارد مندرج در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، نسبت به تربیت نیروهای ماهر اقدام کنیم.
وی خاطرنشان کرد: مشاوران مستقر در مدارس در تلاش هستند تا دانش آموزان مستعد تحصیل در رشته های کار و دانش و فنی و حرفه ای شناسایی کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان افزود: هنرستان های فنی و حرفه ای استان نیازمند تجهیزات به روز هستند و با همکاری دانشگاه علمی و کاربردی و سازمان فنی و حرفه ای باید نیازهای استان در تربیت نیروی حرفه ای برآورده شود.
سعادتی، یکی از جوانان کارآفرین برتر استان نیز در برنامه گفت وگوی ویژه خبری شبکه قزوین گفت: تاکنون 9 مدرک حرفه ای از فنی و حرفه ای استان دریافت کردم و 5 سال است که در زمینه های فرهنگی و هنری فعالیت می کنم.
وی افزود: کسب مدارج علمی در دانشگاه ها نیاز نیروهای ماهر را برطرف نمی کند بلکه نیروهای آماده به کار باید به سمت کسب مهارت گام بردارند.
سعادتی خاطرنشان کرد: ما در سه سالی که با تکیه بر 4 نفر به صورت حرفه ای کار می کنیم، توانستیم بازار خوبی را به دست بیاوریم و با تربیت برخی از هنرجویان، توانستیم بازار کار کوچکی را رقم بزنیم.
وی افزود: متاسفانه هیچگونه حمایت مالی از فارغ التحصیلان فنی و حرفه ای نمی شود.
سعادتی از مسئولان استان خواست تا با حمایت همه جانبه از نیروهای ماهر فارغ التحصیل شده از فنی و حرفه ای، نیازهای بازار و صنعت کشور را برطرف کنند.