روسای دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی و علامه طباطبایی تفاهم نامه همکاری امضا کردند.
وی افزود: ما در پی این تفاهم نامه در زمینههای مختلفی ازجمله اقتصاد- مدیریت -جامعه شناسی و روانشناسی تصمیم داریم رشتههای بین بخشی را فعال کنیم که این امر بررسی و راه اندازی خواهد شد ضمن اینکه زمینه دوم همکاریهای این دو دانشگاه درباره آموزش تخصصی آزاد است، آموزشهایی که به صدور مدرک منجر نمیشود، اما میتواند در بالا بردن تواناییهای حرفهای دانشجویان و استادان دو دانشگاه کمک کند.
سلیمی محور دیگر همکاریهای این تفاهمنامه را اجرای طرحهای پژوهشی مشترک بیان کرد و گفت: درحوزههای علوم انسانی علایق مشترک فراوانی با حوزه پزشکی وجود دارد که با نظرسنجی و تحقیقات اجتماعی و فردی و برگزاری کارگاهها و نشستهای مجازی میتوانیم فعالیت هایمان را به سرعت آغاز کنیم و در آینده فعالیتها را گسترش و طرحهای پژوهشی وسیع تری را هم طراحی و اجرا کنیم.
در ادامه این مراسم دکتر علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بدون تردید این تفاهمنامه سرفصل نوینی برای گشایش ارتباطات بسیار مهم علمی بین دو دانشگاه خواهد بود.
وی گفت: یکی از کاستیهای سالهای اخیر در دانشگاه علوم پزشکی، کمبود مباحث علوم انسانی است که خوشبختانه با تفاهمنامه امروز سعی کردیم بخش زیادی از این نقیصه را با اتصال به یک دانشگاه بزرگ در حوزه علوم انسانی مرتفع کنیم.
دکتر زالی با بیان اینکه این تفاهمنامه یک تلفیق مبارک دانشگاهی تلفی میشود گفت: در آسیب شناسی سالهای اخیر در حوزه علوم پزشکی کمبود مباحث علوم انسانی مطرح بود که با این اتصال مرتفع خواهد شد ضمن اینکه خدمات علمی پژوهشی و اموزشی مشترک در دستور کار خواهیم داشت.
وی ادامه داد:دانشگاه علامه طباطبایی کارهای خوبی در حوزههای مختلف انجام داده است که از آن جمله میتوان به برخی تحقیقات بین رشتهای اشاره کرد ما میتوانیم از ظرفیتهای بسیار خوب دوطرف بهرهمند شویم و برای بسط علمی رشتههای مشترک کار کنیم.
زالی افزود: نقطه هدف گذاری اصلی ما گسترش رشتههای بین بخشی است که برای رسیدن به دانشگاه نوین و نسل سوم یکی از دالانهای مهم ورود به رشتههای بین بخشی است که از محورهای اصلی تفاهم نامه امروز نیز بوده است. در ادامه این موارد بحث تحقیقات و پژوهشهای مشترک در این زمینه نیز در دستور کار قرار خوهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه محققان دانشگاه علامه طباطبایی در دوران کرونا تحقیقات ارزندهای در باره افکار عمومی و سنجش نظر دانشجویان و بررسی و رصد نگرش عمومی مردم در بحث چالشهای فضای مجازی انجام داده است گفت: این نتایج به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز منتقل شده است که امیدوارم بتوانیم برای نقطه شروع، با محور کووید - ۱۹ کارهای مشترک میان دو دانشگاه انجام دهیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود:رشته ارتباطات سلامت، نقطه آغازین این تفاهمنامه است که در حوزه ارتباطات و حوزه سلامت یک هم افزایی در ذیل این رشته خواهیم داشت. این رشته درس نامههای مشترک دارد که لازم است هر دو دانشگاه به طور مشترک طرح درس داشته باشند.
وی گفت: یکی از نکات مهم که باید به آن توجه داشت توسعه روشهای مهارتی است که از نقاط مهم و تاثیرپذیر در حوزه ارتباطات بین دو دانشگاه خواهد بود. با این تفاهمنامه امیدواریم در حوزه آموزشی و پژوهشی تحولات خوبی را شاهد باشیم.
دکتر زالی به تاثیرات کرونا در بخشهای مختلف اشاره کرد و گفت:چهره آموزش عالی بعد از کرونا در عرصه جهانی حتما متفاوت خواهد شد از الان باید آماده باشیم تا برای روشهای همگرایی و هم افزایی بین دانشگاهی آماده باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: برای تحول جهانی که درعرصه دگردیسی آموزش عالی در عرصه جهانی اتفاق خواهد افتاد همه دانشگاهها در عرصه جهانی روش متفاوتی را در سالهای بعد تجربه میکنند.