فرآوري و کوتاه شدن دست دلالان از عواملي است که کشت محصول چاي ترش را براي کشاورزان ، اقتصادي تر مي کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز سیستان و بلوچستان ، چای ترش یکی از گیاهان دارویی است که از حدود 40 سال پیش در سیستان و بلوچستان کشت و در این سالها بصورت خام در اختیار دلالان قرار گرفته است
قاسمی ،کارشناس اقتصاد کشاورزی شمال استان گفت:یکی از سازگارترین گیاهان دارویی با توجه به شرایط اقلیمی سیستان و بلوچستان گیاه دارویی چای ترش یا چای قرمز است
وی بیان کرد:از این گیاه در صنایع دارویی صنایع غذایی و همینطور از الیاف آن در صنایع کاغذ سازی استفاده می شود
قاسمی افزود: این محصول اقتصادی علی رغم سود بالا و کشت مناسب هم در جنوب استان و هم در شمال استان ، حمایت نشده است .
گنجعلی ؛کارشناسان گیاهان دارویی نیز در این خصوص گفت:با وجود خشکسالی ها و همینطور شوری خاک در مناطقی از سیستان و بلوچستان این گیاه کشت می شود و باید گفت در برابر آفت های مختلف بسیار مقاوم است
وی گفت:چای ترش گیاهی است با بوته هایی به ارتفاع ۲ تا ۳ متر ، که معمولا در اردیبهشت کشت و در آبان ماه به برداشت می رسد
بهلولی کارشناس گیاهان دارویی با بیان اهمیت چای ترش گفت:با توجه به اینکه چای ترش از اهمیت بالایی برخوردار است بصورت پایلوت در مجتمع تحقیقاتی دانشگاه زابل این گیاه کشت و صنایع تبدیلی آن (تی بگ) راه اندازی شد
رفعت پور رییس جهاد کشاورزی دلگان نیز گفت:بزودی صنایع تبدیلی و فرآوری چای ترش در جنوب استان و شهرستان دلگان راه اندازی می شود
حالا باید دید با وجود صنایع تبدیلی چای ترش در جنوب و شمال استان آیا دست دلالان از این بازار پر سود و سرمایه کوتاه می شود یا خیر !