رئیس قوه قضاییه: ماده ۱۰۰ نباید منبعی برای کسب درآمد و رفع مشکلات مالی باشد، باید ساختار شوراهای شهر به نحوی شود که بستر تخلف از بین برود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی در نشست شورای عالی حفظ حقوق بیت المال گفت: از دغدغههایی که مردم بومی و مسئولان دغدغهمند لواسان دارند تشکر میکنم، دغدغههای درست و به حقی است. اختصاصی کردن منطقه به یک عده خاص با تخلف، مجاز نیست. اگر کسانی میخواهند در مناطق خوش اب و هوا حضور پیدا کنند باید به قوانین احترام بگذارند، به چارچوبهای ساخت و ساز احترام بگذارند. ساخت و سازها نظاممند است.
وی افزود: هر کس به هر شکل خاص نمیتواند ساختمان و بنا ایجاد کند و بگوید متعلق به خودم است. مدیران و مسولان مرزبان هستند و مسولیت شهردار مرزبانی از حقوق شهر و شهروندان است و اینها جزو حقوق عامه است تا تخلفات به نسلها خسارت نزند.
وی گفت: ۲۵۰ هزار حکمی که ماده ۱۰۰ صادر کرد بایستی بررسی شود و تکلیف در این ارتباط مشخص شود.
اگر قانون وجود دارد باید بدون تبعیض اجرا شود. مردم گله مندند قانون تبعیض امیز اجرا میشود.
دو ساختمان در یک منطقه ساخته شد که با یکی برخورد و با دیگری برخورد نمیشود و هر دو بدون مجوز هستند. دهداران، بخشداران و شهرداران کاری که مجاز نیستند را حق ندارندانجام دهند. یک مقام قانونی که به صورت غیرقانونی و در حریمی که نباید وارد شود تخلف کرده، حتما باید به وزارت کشور اعلام شود. ماده ۱۰۰ نباید منبعی برای منبع کسب درآمد و رفع مشکلات مالی آنها باشد. مگر با پول، تخلف خریده میشود؟ باید ماده ۱۰۰ را در مجلس پیگیری کرد تا اصلاح شود.
رییس قوه قضاییه تصریح کرد: در شوراهای شهر خدمات خوبی در خیلی از شهرها داشتند، اما تخلفات جدی نیز داشتند که ساختاری است نه رفتاری. چرا باید مجبور شویم با شورای شهر و شهردار لواسان برخورد کنیم. وقتی میبینند زمینه و بستر برای تخلف فراهم است، تخلف میکنند. باید ساختار شوراهای شهر به نحوی شود که بستر تخلف و لغزشها از بین برود و ما خوشحال نمیشویم با شوراهای شهر برخورد شود.