تا دو هفته آینده
رفع مشکل حمل و نقل کالا از دریا به چین
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان : مشکل حمل و نقل کالا از مسیرهای دریایی به چین تا دو هفته آینده رفع میشود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ رئیس اتاق بازرگانی اصفهان درنشست مجازی «فرصتهای بازرگانی با کشور چین» که با حضور رئیس اتاق مشترک ایران و چین برگزار شدگفت: وضعیت صنعت و تجارت کشور به علت شرایط تحمیلی کرونا در کنار تحریمهای یک جانبه سخت شده است.
مسعود گلشیرازی افزود: به علت شیوع ویروس کرونا، آمار صادراتی اصفهان به چین در سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ با افت نزدیک به ۵۰ درصدی روبرو شده است.
وی همچنین با اشاره به افت ۱۶ درصدی واردات از چین بر ضرورت توجه ویژه به نحوه ورود و حفظ سهم ایران در بازار چین و همچنین در نظر گرفتن منافع تجار ایرانی برای واردات از این کشور در توافقنامه در حال تبادل بین طرفین تاکید کرد.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه صنایع دستی ، مهمترین اقلام صادراتی از اصفهان به چین بوده است گفت: این محصولات در دوران کرونا به علت متوقف شدن گردشگری ، بیشترین آسیب را متحمل شده است.
رئیس اتاق اصفهان راه اندازی میز تعدادی کشور هدف صادراتی از جمله چین در اتاق اصفهان با هدف تسهیل گری تجارت با این کشورها را از برنامههای در حال پیگیری کمیسیون تجارت اتاق اصفهان بیان کرد.
رئیس اتاق مشترک ایران و چین نیز در این نشست گفت: در حال حاضر ۲۶ درصد از صادرات غیرنفتی ایران به چین انجام میشود.
مجیدرضا حریری افزود: از ابتدای سال ۲۰۲۰ شیوع ویروس کرونا به کاهش حدود ۶۰ درصدی واردات از این کشور منجر شد و این در حالی است که در دوماه گذشته با صادرات غیرنفتی، عقب ماندگیهای چهار ماهه اول سال در حال جبران است.
رئیس اتاق مشترک ایران و چین با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی اصفهان یکی از شرکای اصلی اتاق مشترک ایران و چین است گفت: طرح ملی توسعه صادرات به چین به عنوان طرحی برای افزایش تعاملات دو کشور پیگیری میشود.
حریری همچنین حضور مستمر و فعالتر در نمایشگاههای این کشور برای بازاریابی و توسعه بازارها و همچنین گشایش دفتر تجاری ایران در شانگهای پس از کرونا و همچنین استفاده از ظرفیت صادرات در برابر واردات برای رفع تعهد ارزی را گام موثری در افزایش تعاملات دو کشور دانست.
رئیس اتاق مشترک ایران و چین با اشاره به اینکه منع قانونی از طرف دو کشور برای راه اندازی پرواز مستقیم از استانهایی مانند اصفهان به چین وجود ندارد، افزود: شرکتهای هواپیمایی بر اساس منافع و مصالح اقتصادی خود در این زمینه اقدام خواهند کرد.
حریری شانگهای، گوانجو و شنزن را شهرهای پیشنهادی برای برقراری تعاملات تجاری با چین معرفی کرد و گفت تجارت در این مناطق روانتر بوده؛ ولی در این زمینه لازم است به نوع محصول توجه شود.
وی افزود: وب سایت اینترنتی به نشانی ICCCI.IR از جمله راههای ارتباطی فعالان اقتصادی با اتاق مشترک ایران و چین است.