رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان گفت: برداشت مکانیزه برنج در روستای پس ویشه رشت آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان؛ رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در مراسم آغاز دروی ماشینی برنج در گیلان که با حضور استاندار، 2 نماینده رشت در خانه ملت و جمعی از مسئولان برگزار شد، گفت: امسال 180 هزار هکتار معادل 75 درصد از شالیزارهای استان مکانیزه برداشت می شود.
علی درجانی افزود: برداشت مکانیزه در شالیزارهای گیلان با 3 هزار و 500 دستگاه کمباین و دروگر انجام می شود.
وی گفت: پیش بینی می شود شالیکاران گیلانی امسال یک میلیون و 200 هزار تن شلتوک به ارزش 15 هزار میلیارد تومان برداشت کنند.
استاندار گیلان هم گفت: نظارتها برای جلوگیری از واردات و عرضه محصول برنج همزمان با فصل برداشت با جدیت استمرار دارد.
ارسلان زارع افزود: شعار راهبردی جهش تولید برای اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی و ایستادگی ملت ایران در مقابل تحریمهای ظالمانه استکبار و در ابعاد گوناگون به ویژه در عرصه تولید محصولات کشاورزی، تامین محصولات استراتژیک و خودکفایی داخلی نقش بهسزایی دارد.
وی با اشاره به جایگاه جهش تولید در اقتصاد، برنج را از جمله محصولات راهبردی کشور دانست که استان گیلان در تامین آن جایگاه مهمی دارد.
استاندار گیلان ادامه داد: با تلاش های سازمان جهاد کشاورزی ، شرکت آب منطقه ای و کشاورزان شاهد افزایش کمی و کیفی محصول برنج در استان هستیم.
ارسلان زارع افزود: بر اساس نتایج بررسی ها با افزایش مکانیزاسیون در کشت برنج ، قیمت تمام شده کاشت این محصول نیز پایینتر آمده ، زحمت و تلاش کشاورزان به مراتب کمتر شده و از نظر اقتصادی برای فعالان این بخش مقرون به صرفه تر است.
وی گفت: به رغم بارندگی اندک پس از نشاء در استان، افزون بر یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب آب با مدیریت شرکت آب منطقه ای از ذخیره سدها استفاده شد و کمبودی در تامین و توزیع آب درون شبکه و خارج از شبکه نداشته ایم ضمن آنکه از نظر زمان برداشت و کیفیت محصول هم شرایط خوبی داریم.
استاندار گیلان خاطرنشان کرد: دولت علاوه بر حمایت های تسهیلاتی که در طول سال از کشاورزان دارد، با توزیع نهاده ها و ترویج آموزش های کشاورزی از سوی کارشناسان مربوطه از این بخش حمایت می کند و به یقین کنترل بازار و تعادل قیمت برنج نیز همچون سال گذشته یکی از دغدغه های دولت در سال جاری است.
ارسلان زارع با یادآوری اینکه پارسال برای جلوگیری از واردات برنج و عرضه آن به بازار همزمان با فصل برداشت این محصول نظارت کافی صورت گرفت، گفت: پارسال توزیع برنج وارداتی ، غیر از فصل برداشت انجام شد و امسال نیز پیگیری های لازم در این خصوص جزو سیاست های دولت خواهد بود تا ضربه ای به قیمت برنج در زمان برداشت وارد نشود.
گیلان بزرگترین تولید کننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در ایران است. این استان با داشتن ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول ایران را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر، سپیدرود و آنام جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود. بیشترین رقمهای کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است.