مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: در سال زراعی جاری بیش از ۱۰۵۰ هکتار از مزارع استان زیر کشت طالبی رفته و پیش بینی میشود با استفاده از روشهای نوین آبیاری بیش از ۳۰ هزار تن از این محصول برداشت شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیا؛ مرکزقم، وی با اشاره به کاهش سطح زیر کشت صیفی جات در استان گفت: امسال سطح زیر کشت طالبی در قم از هزار و ۶۰۰ هکتار در سال گذشته به هزار و ۵۰ هکتار رسیده است.
آقای حمیدی میزان برداشت از هر هکتار را ۲۸ تن برشمرد و افزود: با استفاده از روشهای بهینه زراعت به لحاظ اقتصادی این محصول برای کشاورزان صرفه اقتصادی خوبی دارد. در استان قم بیشترین میزان کشت و برداشت طالبی در بخش جعفریه است. به گفته او، روش تونلهای پلاستیکی یا مالچ یکی از روشهای سازمان جهاد کشاورزی است تا بتوان از آب اختصاص یافته به بخش کشاورزی را بهینهتر استفاده کنیم، علاوه بر آن این روش به کاهش مصرف آب، نروییدن علفهای هرز و بالا رفتن میزان برداشت محصول کمک شایانی میکند. مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: محصول نوبرانه این روزهای قمیها به علاوه بر تامین نیاز مردم استان، به تهران و استانهای شمالی کشور هم صادر میشود. طالبی را به اسم ساوه میشناسند، اما استانهای هرمزگان، لرستان، خوزستان، یزد و اصفهان هم این صیفی شیرین و خوشمزه را کشت و برداشت میکند. طالبی که در استان قم زودتر میرسد، و تا ۲۰ روز آینده برداشت آن ادامه خواهد داشت.