مدیر گروه مطالعات چین مجمع اساتید مسلمان گفت: برخی القائات غلط در خصوص برنامه ۲۵ ساله همکاریهای تهران و پکن به هیچ وجه صحت ندارد و تنها موجب ناامیدی مردم میشود.
آقای حامد وفایی عضو هیات علمی دانشگاه تهران در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداو سیما افزود: در فضای مجازی چین هم ادعاهایی که در ایران صورت گرفته مبنی براینکه با این قرارداد جزیره کیش فروخته خواهد شد و چند هزار نیروی چینی به ایران میآیند مضحک شمرده میشود.
وی اضافه کرد: اگر یک ورق کاغذ در مورد این مطالبی که در فضای مجازی عنوان میشود در این برنامه و تفاهم نامه بود میشد درباره آن صحبت کرد، اما چنین چیزی اصلا وجود ندارد.
این کارشناس مسائل چین همچنین در ادامه با اشاره به حساسیت بخشی از افکارعمومی کشور به برنامه ۲۵ سال ایران و چین گفت: این حساسیت امری خوب و طبیعی است، اما تا جایی که به سمت بحثهای کارشناسی فکری و عمیق و تحلیلها منجر شود وبرای کشور راه گشا باشد نه اینکه برای تصمیم سازان مانع سازی کند.
اقای وفایی همچنین مناسبات چین و ایران را مشارکتی، جامع و راهبردی دانست و تصریح کرد: چینیها حداقل در میان مدت به دنبال جهان چند قطبی هستند و این موضوع نگرانی برای همکاریها را رفع میکند.
وی افزود: چین به دنبال آن نیست که حرکاتی را که آمریکا در نظام بین المللی پیگیری کرده بود تکرار کند یا تصوراتی را که افکار عمومی از قدرتهای بزرگ داشتند علیه ایران بکار گیرد.
این استاد دانشگاه تهران همچنین تاکید کرد: هدف رهبران چین یکجانبه گرایی نیست که آمریکا آن را در دستور کار خود قرار داده است و ما باید از فرصت پیش آمده برای ارتقاء سطح همکاریهای تجاری و اقتصادی با چین استفاده کنیم.
اقای وفایی در ادامه گفت: اگر ما خواهان توافق جامع راهبردی با چین هستیم باید شناخت خود را از این کشور افزایش دهیم.
وی نقش نهادهای فرهنگی جامعه از جمله رسانهها را برای آگاهی بخشی به جامعه در این زمینه بسیار ضروری خواند و تصریح کرد: تمام کشورهای دنیا امروز مناسبات گسترده با چین را در دستور کار خود قرار داده اند و حتی آمریکا که بزرگترین رقیب و در عین حال دشمن چین است بیشترین روابط را با این کشور دارد.
اقای وفایی گفت: چین در واقع کارخانه جهان است و اگر هر کشوری از این ظرفیت استفاده نکند در واقع خود را محروم ساخته است.